Lagarto Real (Mexiko)

Lagarto är ett märke från Gajane Benelux och deras cigarrer är så kallade ”dry cured”, vilket betyder att de kureras/fermenteras torrare än vad som är brukligt vid premiumcigarrer. Cigarrerna är även short fillers, vilket betyder att det är delar av blad i cigarren, snarare än hela blad som det är på premiumcigarrer. Prislappen blir förstås därefter och man har lycktas få ett mycket konkurrenskraftigt pris på sina produkter.

Denna typ av cigarrer är populära i Europa och det finns en uppsjö märken med cigarrer som ligger i de lägre prisklasser och har denna form av fermentering som egentligen inte behöver någon humidor. Det som dock skiljer Lagarto från konkurrenterna är att man har en blandning av tobak från flera länder. Normalt så tar tillverkarna endast blad från sydost asien, men Lagarto har gjort en blend från flera olika områden. Vid framtagandet av cigarrerna så har man samarbetat med premiumtillverkaren Alejandro Turrent i Mexiko. Man har alltså lagt mycket energi och resurser på att få till en så bra blend som möjligt inom det prissegment som cigarrerna ligger.

Namnet Lagarto Real kommer från den amerikanska krokodilen med samma namn (Crocodylus acutus), som är den vanligaste arten av krokodiler i Amerika. Den finns från Florida och ner till Peru och Venezuela. Anledningen till att man valde detta namn är enligt Gajane Benelux att de gör saker annorlunda, precis som krokodilen Lagarto Real gör saker annorlunda jämfört med den mer kända Alligatorn i Amerika.

Produkter

Handla

Information