Cohiba (Kuba)

Cohiba är flaggskeppet bland alla Habanos (Kubanska cigarrer). Märket är ganska ungt och skapades 1966 för självaste president Fidel Castro och tillverkades i, den då topphemliga men nu världskända, El Laguito fabriken. Om en Cohiba visades för någon som ej var från Kuba så var det i så fall en statschef eller besökande diplomat. Sedan 1982 har Cohiba varit tillgängliga för den öppna marknaden, om än med begränsningar.

Cohiba cigarrer

Namnet Cohiba är ett gammalt ord som härstammar från Taino Indianerna och betyder något i stil med "ett knippe tobak". Tobaken i en Cohiba "ett urval från ett urval" från de fem främsta odlingarna på Kuba.

Unikt bland Cohiba-cigarrer är att upp till tre bland från inlagan har genomgått en extra jäsningsprocess. Denna unika process skapar en speciell arom och smak som du endast hittar i en Cohiba. Cohiba görs i fyra olika huvudkategorier, eller linjer (Lineas):

  • Linea Clasica - sex storlekar introducerades 1966-1989
  • Linea 1492 - fem storlekar släpptes 1992
  • Linea Maduro 5 - tre storlekar släpptes 2007
  • Linea Behike - tre storlekar släpptes 2010

Linea Behike är Cohibas exklusivaste familj av cigarrer. 2012 lanserades även Cohiba Pirámides Extra under Linea Clasica som den första figuradon i eras permanenta sortiment.

Smakerna hos en Cohiba varierar givetvis mellan familjer och produkter men gemensamt är att de har en exceptionell smak med kraftfull arom men samtidigt utan att överväldiga vid avnjutandet med sin medium styrka. Smakerna drar ofta åt det kryddiga hållet med flera olika dimensioner. under tiden man röker dem. Med sina för-jästa blad som signum så får en Cohiba en unik smak som är svår att missa, det är inte för inte som man ser Cohiba-cigarrer i samma mening som uttrycket "En värld bortom andra cigarrer".

Givetvis är alla Cohiba handgjorda.

Så vill du ha det absolut bästa som marknaden har att erbjuda i form av serieproducerade cigarrer så kan en Cohiba vara något för dig. En Cohiba är även den perfekta presenten, precis som Fidel Castro bjöd digniteter på dessa så kan också du göra det samma till dina vänner.

Produkter

Handla

Information