Cigarrer

I vårt sortiment av cigarrer så har vi utgått från de Kubanska märkena och anledningen till det är enkel. Dels finns det extremt många märken och modeller från Kuba men de anses också vara de bästa cigarrerna i världen. Då vi inriktar oss främst på premiumcigarrer så är det alltså naturligt att vi försöker täcka in hela den kubanska produktfloran. Med detta sagt så kommer vi givetvis att toppa upp med cigarrer från flera andra länder så som Dominikanska Republiken, USA och Nicaragua. Mer om vårt sotriment hittar du nedanför kategorierna på denna sida.

Så har vi delat upp det

Under denna kategori, "Cigarrer", så har vi delat upp produkterna efter tillverkare. Genom att välja den tillverkare du är intresserad av så får du upp hela dennes utbud. Jämte varje tillverkare så ser du också, inom parentes, vilket land de tillverkas i. Detta har vi gjort för att du enklare ska kunna hitta på vår sida. Om du vet vad du letar efter så sök på namnet i sökfältet högst upp till vänster på sidan, då får du upp alla produkter som stämmer med det sökord eller den sökfras du angivit.

På varje produktsida har vi en utförlig beskrivning, härliga bilder samt fakta kring cigarrens storlek, komposition och kropp. Notera att kroppen, som exempelvis kan anges som medium eller full, egentligen är ett samlingsbetyg för cigarrens styrka i smakerna samt fyllighet. Det behöver alltså nödvändigtvis inte vara kopplat till nikotinhalten. Vi vill också uppmärksamma dig på att produktbeskrivningen skall ses som en vägledning och inte en absolut sanning, smak är högst subjektivt och är som bekant som baken.

Alla cigarrer är handgjorda och tillverkade med longfillers, alltså med hela blad i inlagan istället för mald tobak om inget annat anges. Detta är typiskt för cigarrer av högre kvalité. Vi har dock några cigarrer som är maskinrullade och innehåller shortfillers, i dessa fall står det alltid i produkttexten.

Något för nybörjare

Är du nybörjare och inte riktigt vet var du ska börja så föreslår vi att du tittar på våra färdiga paket, här finns cigarrer som är bra att börja med och som representerar olika länder och tillverkare. Ett bra avstamp för att se vart hän ens smaklökar hittar kärleken. Det finns även paket där det ingår humidor, snoppare och tändare, med ett sådan paket är du alltså fullt utrustad att ge dig in i cigarrernas underbara värld. Är du osäker så tveka inte att slänga iväg ett mail till oss så kan vi återkomma med en lista på bra cigarrer för nybörjare.

Cigarrproducerande länder

Att prova cigarrer utifrån vilket land de tillverkas kan vara ett mycket bra sätt att lära känna dess olikheter och kanske rent av hitta sitt favoritland. Precis som whisky så har varje lands cigarrer sina egenheter. Många tänker på Kuba när cigarrer nämns men det finns fler mycket duktiga länder som man i alla fall bör prova på.

I länderna runt Centralamerika görs både handrullade och maskinrullade cigarrer. Dock är det främst de handrullade man tänker på när man pratar om premiumskiktet. Mest kända är, som sagt, de kubanska cigarrerna och även de med dominikanskt ursprung. Det finns dock många fler länder som är mycket skickliga producenter av tobak och cigarrer så som Nicaragua, Honduras, Mexico och faktiskt också USA. USAs embargo mot Kuba har gjort att andra USA själva, och även de andra nämnda länderna ovan helt enkelt har tvingats att bli riktigt duktiga på cigarrer för att kunna förse den stora nordamerikanska marknaden.

Alla länder har sina egna avtryck i cigarrernas aromer, de kubanska har tillexempel en alldeles extraordinär karaktär då all tobak i deras handrullade cigarrer kommer från Kuba och oftast också från endast två områden på ön, Vuelta Abajo och Partido. Täckbladen är även de från Kuba och givetvis av absolut finaste sort.

Dominikanska Republiken blev en stor cigarrproducent i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet då politiska oroligheter på Kuba gjorde att många valde att flytta till just Dominikanska Republiken. Det finns därför ett stort kunnande kring cigarrer även här. I dalen kring floden Cibao finns de bästa odlingsförhållandena och tobaken här påminner mycket om den kubanska. Det är främst inlagan i cigarrerna som de tar från sitt eget land medan omblad och täckblad importeras från grannländerna och USA (Connecticut).

I USA odlar man den bästa tobaken i Connecticut och här använder man det kubanska tobaksföret "Hazelwood". De blad som produceras kallas för "Connecticut Shade" och anses vara de bästa täckbladen i världen. Inte illa med tanke på att täckbladen är en mycket viktig faktor för hur slutresultatet blir på en cigarr.

Vill du läsa mer om karaktären hos de olika ländernas produkter så rekommenderar vi att ni läser i vår blogg där det kontinuerligt kommer ut läsvärda artiklar om allt som har med cigarrer att göra. Skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev också så missar du inga nya inlägg och andra härliga erbjudanden.

Produkter

Handla

Information