Rafael González (Kuba)

Rafael Gonzales cigarrer innehåller en blandning som är lätt i smaken med tobak från den kända Vuelta Abajo zonen på Kuba. Alla cigarrer är handgjorda och det finns både long- och short fillers i sortimentet. (long fillers = endast hela blad, short filler = mald tobak i cigarren). Den hemliga blandningen har avnjutits av cigarrälskare i många år. Cigarrerna görs i den mycket välrenommerade Romeo y Julieta-fabriken och dessa mycket prisvärda cigarrer anses vara några av de bästa som tillverkas oavsett pris.

Märket skapades på 1930-talet och det var detta märke som gav namn åt formatet ”Lonsdale” med sina cigarrer som var 165mm långa med en gördel om 42. Namnet Lonsdale kommer från Lord Lonsdale som var en känd engelsk sportsman och kär vän av cigarrer. Nu för tiden så använder många andra märken också formatet Lonsdale.

Rafael Gonzalez är också kända för den text som pryder lådorna, texten säger att ”dessa cigarrer har tillverkats av en hemlig blandning av ren tobak från Vuelta Abajo, utvald av Márquez Rafael Gonzalez, Grande of Spain.” Texten säger också att man bör röka cigarrerna inom en månad från det att de skeppats från Kuba eller att man bör lagra dem i ett år innan man avnjuter dem. 

Produkter

Handla

Information