Zino (Dom.Rep.)

De som är insatta i cigarrens värld förstår att det finns ett samband mellan märkena Zino och Davidoff, men för oss dödliga så kan det vara svårt att veta. Zino Davidoff var sån till tobakshandlaren Henri Davidoff och tog tidigt över sin fars verksamhet och började framgångsrikt bygga upp ett allt större företag. För hela historien om Zino Davidoff så kan du läsa den på vår sida med Davidoff-cigarrer. Mer information om Zino hittar du nedanför produkterna.

I början så tillverkades Davidoffs cigarrer på Kuba, men på grund av embargot och till viss del en undermålig kvalité så behövde Zino Davidoff ett mäkre som de kunde sälja även i USA, som redan då var en av de stora cigarrmarknaderna.

Sagt och gjort, märket fick namnet Zino och cigarrerna började nu rullas i Honduras, den första linjen gick under namnet Zino Mouton Cadet. Efter att tag så flyttade man produktionen till Dominikanska Republiken och linjen fick istället namnet Zino Classic. Bladen som användes kom dock fortarande till stor del från Honduras.

Under 2000-talet så utökade man med serien Zino Platinum (ZP) som bygger på den unika kombinationen av tobak från Dominikanska Republiken och Peru. För att skapa ännu mer kraft i cigarrerna så har man även lagt till tobak från Nicaragua och Honduras. Typiskt för Zino Platinum är en mediumkropp med viss kryddighet och sötma.

Produkter

Handla

Information