Diplomaticos (Kuba)

Diplomaticos är märket vars början bestod i att vara lillebror till det dyrare huset Montecristo, cigarrälskare runt om i världen fattade snabbt tycke för lillebrodern och snart så bröt sig Diplomaticos fritt och är nu ett eget märke, om än ett av de minsta på Kuba. Gillar du cigarrer med mycket smak och en kropp på den högre delen av medel-skalan så kan detta vara rätt för dig.

Diplomaticos Cigarrer

Märket Diplomaticos skapades 1966, efter revolutionen av företaget Cubatabaco som kontrollerades av den kubanska staten och tog kontroll över all cigarrtillverkning på Kuba efter att ha nationaliserat den under tidigt 1960-tal. Diplomaticos skapades till en början för den franska marknaden som ett alternativ till det dyrare märket Montecristo. Ganska snart så bröts märket ut från Montecristo då dess speciella tobaksblandning helt enkelt stod ut från modermärket. Cigarrkonnässörer i världen började snart hylla den unika och rika smaken och snart stod Diplomaticos på egna ben av egna meriter. Det var även Diplomaticos som var det första märket av kubanska cigarrer som såldes till allmänheten efter revolutionen. Cohiba var märket som först startades upp efter revolutionen men dessa cigarrer var endast ämnade för Fidel Castro och hans digniteter innan detta märke blev publikt 1982.

Märkets linea (linje av cigarrer) härmade Montecristos logik med enkel numrering från No. 1 till No. 5. 1976 kom också No. 6 och No. 7 som alternativ till Montecristo Especial No. 1 och Especial No. 2. Några år senare, i mitten av 80-talet så lades dock 6:an och 7:an ner.

2006 lades slutade man producera Diplomaticos No 1 och 3 och efter detta följde No. 4 och 5 under år 2010. Idag är det alltså endast Diplomaticos No. 2 som är kvar i serieproduktion.

Tobaken som används i Diplomaticos är premiumblad som växer i Vuelta Abajo-regionen på Kuba. En region känd som en av de bästa i världen, om inte den bästa. Cigarrmärkenas Rolls-Royce "Cohiba" tar bland annat sin tobak från samma region, precis som många andra av de förnämsta märkena i branschen. Kroppen i en Diplomaticos är medium/full ligger aningen mildare än Montecristos dito.

Diplomaticos är handrullade och innehåller endast long filler, alltså hela tobaksblad i inlagan istället för mald tobak.

En kul cigarr att ha i sin humidor och givetvis att röka då den är ganska ovanlig. Det är dessutom perfekt om man vill skryta med att man har alla cigarrer av ett märke då man inte behöver lägga så mycket pengar på att täcka in hela Diplomaticos utbud...

Produkter

Handla

Information