CAO (Nicaragua)

Att alltid vara innovativa och att aldrig bli nöjd sammanfattar märket CAO. Ett märke som alltid strävar efter att vara annorlunda. Det finns mer att läsa om detta märke under produkterna på denna sida.

CAO Cigars hette från början CAO International Inc. och startades 1968 av Cano A. Ozgener, vars initialer fortfarande lever kvar i namnet. Vid den här tidpunkten så jobbade Ozgener som ingenjör åt det gigantiska industribolaget Dupont. Hans stora intresse för cigarrer och pipor, tillsammans med hans ingenjörskap, ledde honom till att skapa egna pipor och sälja dessa i mindre skala. Till sist beslutade han sig för att ta detta mer seriöst och skapade alltså sitt företag.

1980 introducerades varumärket Casa de Manuel, som blev företagets första försök in på cigarrmarknaden. Som så vanligt förekommande så misslyckades lanseringen och man gick åter tillbaka till piptillverkningen och nu även en del humidorer. Femton år senare, 1995 var det dags att försöka slå sig in på cigarrmarknaden igen, denna gång under ett märke som helt enkelt döptes till CAO. På grund av växtvärk så tillkom en hel del utmaningar under den första perioden men dessa löstes och försäljningen tog fart på riktigt.

År 2007 köptes märket CAO upp av Scandinavian Tobacco Group som sedan slog samman deras premiumdivision, i vilken CAO tillhörde, med General Cigarr år 2010. Trots uppköp och sammanslagning så lever familjens anda kvar i cigarrerna, med dess utsökta smaker och fina konstruktion.

Sedan dess har CAO tillverkat några av de mest slående cigarrerna med en design på både cigarr och låda som fått en annars konservativ bransch att häpa. Cigarrlådorna bär tydliga spår av Ozgeners tidigare jobb som ingenjör och humidorbyggare. Men det är inte lådorna man röker utan cigarrerna, och om inte dessa vore bra så hjälper inga snygga lådor. Som tur är har CAO fått fullträff efter fullträff även här. Flera av cigarrerna har fått mycket höga betyg av tidnignar så som Cigarr Aficionado och Cigarr Journal. Inte så illa pinkat av ett märke som startades för 40 år sedan under enkla förhållanden i en källare.

Produkter

Handla

Information