Toscano (Italien)

Toscano är ett välkänt och anrikt cigarrmärke från Italien, närmare bestämt Toscana vilket namnet också antyder. Cigarrerna görs av fermenterad kentucky-tobak som odlas i olika delar av Italien. Som täckblad används generellt ett amerikanskt kentuckblad. Märket skapades redan på 1800-talet och är alltså verksamt än idag där den stora majoriteten av försäljningen är deras lågpriscigarrer.

År 1818 bildade Grand Duke av Toscana Ferdinand III en tobaksfabrik som började producera Toscanocigarrer. Enligt sägen så hade en bale med kentuckytobak legat framme i solen en tid när det plötsligt började regna kraftigt. Detta gjorde att tobaken började fermenteras. Man beslutade dock att prova att rulla cigarrer av tobaken för att se hur det smakade och resten är historia. Fermenteringsprocessen gjorde att nya och kraftfulla smaker bildades samtidigt som restämnen så som ammoniak och nikotin i tobaken minskade.

Toscanos cigarrer har gjort sig kända inte bara för smaken utan även för de annorlunda formaten, det mest traditionella är en form av Salomone, där cigarren är smalare i båda ändar och tjockare i mitten. Ett annat vanligt format för deras mindre cigarrer är en Belicoso, där cigarren är smal vid huvudet och sedan blir tjockare och tjockare ju närmare foten man kommer (tänk dig en kon). Toscanos cigarrer genomgår en speciell fermenteringsprocess som gör att de inte är lika känsliga för fukt och förvaring. De klarar sig därför bra i vanlig rumsmiljö, till skillnad från de flesta andra cigarrer som ju kräver en humidor eller annan fuktreglering för att inte spricka och bli orökbara.

Produkter

Handla

Information