El Rey del Mundo (Kuba)

El Rey del Mundo är idag ett av Kubas minsta märken, även om det en gång i tiden var det största, dyraste och exklusivaste i världen. Märket har en rik historia och är ett av de äldsta från ön. Med milda smaker och hög komplexitet har cigarrerna fångat många konnässörer genom åren. Ett märke som man absolut bör uppleva, vem vet kanske blr det din nya favorit.

Man är inte 100 % säker på exakt när märket skapades men de flesta är överens om att den tyske affärsmannen Emilio Ohmstedt skapade märket 1848. Märket El Rey del Mundo (Kung över världen) var vid tidpunkten ett av de absolut dyraste och prestigefulla i världen (därav namnet troligtvis).

Den spanske affärsmannen Antonio Allones tog över märket någon gång runt 1882. Under Allones ledning så nådde märket sina glansdagar och sålde i stora volymer trots sitt höga pris. År 1905 var det dags igen och märket såldes till företaget Diaz Hermanos y Cia, som ägdes av Candido Vega Diaz. Företaget bytte kort efter namn till Rey del Mundo Cigarr Co för att reflektera sin viktigaste tillgång i produktfloran. Produktionen flyttades till 852 Calle Belascoain i Havanna och företaget producerade även andra välkända märken så som Sancho Panza, Rafael Gonzalez och Don Candido.

Produktionen fortsatte efter revolutionen och märket behöll sin populäritet genom 60- och 70-talet. Därefter började dock marknaden att sukta efter mer smakrika cigarrer med fullare kropp. Den milda Rey del Mundo började att förlora sin status som ett av Kubas största märken. Trots sin minskande popularitet så är Rey del Mundos cigarrer fortfarande prisade för deras milda och komplexa smaker där modellen Choix Supreme är mycket populär bland konnässörer runt om i världen.

Produkter

Handla

Information