Romeo y Julieta (Kuba)

Romeo y Julieta är känt för många människor, även utanför cigarrvärlden. Dels på grund av att namnet kommer från ett känt kärleksdrama men också då märket lyckats etablera sig så starkt på marknaden. Cigarrerna är kända för att ge många olika smaker och det är inte ovanligt att smakupplevelsen ändrar karaktär under en och samma cigarr. Inte undra på att märket är en bästsäljare.

Romeo y Julieta är givetvis namngivet efter William Shakespeares tragiska kärleksdrama, cigarrmärket dateras till 1875 och fick sitt stora internationella genombrott i början av 1900-talet då den karismatiske reklammannen Don "Pepin" Rodriguez såg potentialen i märket.

Winston Churchill blev en stor fantast av märket och efter hans besök på Kuba 1946 så tog det inte lång tid innan han fick ge namn åt märkets med berömda storlek, Romeo y Juliete Churchills.

Märket gjorde sig också känt för att ge ut cigarrer med specialbeställda gördlar, kunder kunde alltså beställa cigarrer där gördeln var speciellt gjord för just denne. Gördeln är alltså den ring som sitter runt cigarren och oftast bär namnet på tillverkaren.

Romeo y Julietas balanserade och aromatiska blandning av utvald inlaga och omblad från Vuelta Abajo-regionen ger deras cigarrer en klassisk mediumkropp som har tydlig smak utan att vara aggressiv. Typiska aromer från en Romeo y Juliete är blommig med en aning cederträ eller en kombination av läder och jord med lite sötma och kryddighet. Ja, ni hör ju själva hur gott det låter! Märket är också känt för sin goda konstruktion och sin konsistens, det vill säga hur hårt den är packad och därmed brinner. Alla deras cigarrer är long fillers och helt handgjorda.

Romeo y Julieta är märket för dig som gillar ett ganska brett spektrum av smaker och som har en gedigen historia bakom sig. Vill du prova på en cigarr som så ofta skådats i mungipan på Winston Churchill i alla bilder och filmer från andra världskriget så finns det bara en väg att gå, och det är till Romeo y Julieta. Märket erbjuder ett stort utbud av vitolas och familjer så det ska mycket till för att inte hitta något som faller dig i smaken. Det är bara att börja söka runt bland märkets att familjer och ta dem i ordning en och en så har du att göra en tid framöver.

Produkter

Handla

Information