Casa Turrent (Mexiko)

Alejandro Turrent föddes in i cigarrbranschen. Han är femte generationen i en av industrins äldsta och mest välrenommerade familjer av cigarrtillverkare och tobaksodlare. 1880 emigrerade hans gammel-gammelfarfar, Alberto Turrent I, från Kuba till Mexico och dess ytterst fertila San Andres region. Med sig hade han endast fickorna fulla med tobaksfrön från Kuba, med dessa fick han igång en odling och detta blev started på en cigarrdynasti.

Idag är Alejandro VD och delägare, tillsammans med sin far Alberto Turrent IV, av Nueva Matacapan de Tabacos som är Mexikos största tillverkare och odlare av tobak. Fabrikens mest framstående märken är Casa Turrent, A. Turrent och Te-Amo som samtliga är högt aktade inom cigarrkretsar. Tobaken som odlas på familjens 2000 tunnland har vunnit många priser och återfinns bland annat i andra framstående märken så som Montecristo (för USA marknaden), Macanudo och Padron. Deras täckblad anses vara bland de bästa i världen.

Alejandros första jobb inom cigarrindustrin var mycket informell. När han gick på college i Monterrey så blev han förvånad över bristen på cigarrkunskap i området så han började besöka lokala cigarråterförsäljare och utbilda dem i kring njutningen av en cigarr samtidigt som han sålde in sina egna märken. Affärerna började snart att blomstra för hans företag.

Efter examen började Alejandro att jobba i cigarrfabriken där han blev insyltat i de flesta aspekter av cigarrtillverkning, från hur man tar hand om fröna till hur man lagrar bladen, hur man skapar en bra blandning av blad, och slutligen hur man rullar en cigarr.

Nu anses Alejandro Turrent vara en av sin generations främsta cigarrmakare, hans adelsmärke är innovation men med en angenäm respekt för traditionerna. Cigarrerna speglar ofta denna kreativitet i både smakupplevelse och den generella utveckling som fabrikens märken har.

Alejandro har aldrig slutat med sitt framgångsrecept att besöka återförsäljare personligen för att diskutera cigarrer och introducera fabrikens nyheter, hans turnéer är alltid uppskattade och välbesökta av aficionados. I dag bor han i Mexico City med sin fru och två barn, bland annat en son som troligen kommer bli den sjätte generationens Turrent att ta hand om cigarraffärerna.

Produkter

Handla

Information