Julius Caeser (Dom. Rep)

Julius Caeser är J.C Newmans exklusivaste cigarrer, märket skapades för att hylla grundarens 135-årsdag samt företagets 115-årsdag. USAs äldsta tillverkare av premiumcigarrer som fortfarande drivs av samma familj som en gång startade företaget har en lång erfarenhet av cigarrtillverkning. Vilket märks på dessa mycket välgjorda cigarrer.

Julius Newman föddes 1875 i en liten ungersk by, 1888 seglade familjen över till USA för att börja ett nytt liv. Julius hade inget mellannamn vilket var ett krav från myndigheterna på den tiden. Migrationskontoret föreslog Caeser som en hommage till den välkände kejsaren, vilket Julius tyckte lät bra. När hans namn fördes in i böckerna så gjorde dock personen på migrationskontoret ett misstag och stavade fel, men Julius beslöt att behålla det felstavade Caeser istället. Cigarrerna tillverkas av Arturo Fuente, vilka är kända för att rulla några av de mest exklusiva cigarrerna i världen, bland annat deras Opus X serie.

Till skillnad från hans bror, som blev skräddare, så ville Julius göra cigarrer. Så hans mamma betalade en cigarrmakare 3 dollar i månaden för att lära upp hennes son. Den dagen i maj 1895 så startade Julius sitt företag och började rulla sina första 500 cigarrer. Under 1895 registrerades 42 000 cigarrproducenter, av dem är det bara J.C Newman Cigarr Company som finns kvar bland dem som rullar premiumcigarrer och fortfarande ägs av samma familj som grundade företaget.

Diamond Crown var ett av J.C Newmans första cigarrmärken, 1995 återlanserade man märket för att hylla företagets 100-årsjubileum. År 2002 lanserade man också märkets andra cigarrlinje som hade mer full kropp och döptes till Diamond Crown Maximus. 2010 så lanserade man Julius Caeser Diamond Crown för att fira Julius Caesers 135-årsdag samt företagets 115-års dag. Cigarren blev en superpremiumprodukt där inget lämnats åt slumpen, vare sig gällande tobaken som används eller kvalitén på själva tillverkningen.

Produkter

Handla

Information