Välkommen till Cigarrspecialisten!

Här nedan hittar du allsköns information om denna eminenta butik, förhoppningen är att du ska få en bättre inblick och förståelse för vilka vi är och om du anser det värt att ge oss chansen att bli din leverantör av fantastiska rökverk. Skulle du ha ytterligare frågor så tveka inte att kontakta oss.

God läsning

/Daniel

Sammanfattning

  • Vi bygger relationer med recensioner, blogg och videos.
  • Lika mycket samlingsplats för information och intresse, som butik.
  • Branschens mest detaljerade produktbeskrivningar? Inga färdiga texter från leverantörer här inte.
  • Vi jobbar med egenproducerade produktbilder, inga gamla standardbilder.
  • Unik köpupplevelse från besök till leverans.
  • Teknisk framkant gällande butik och säkerhet.
  • Passion, glädje och allmänt glada skitar vilket vi hoppas ska smitta av sig.

Värderingar

Cigarrer är, och ska behandlas som, en exklusiv upplevelse. Oavsett om man gillar billigare eller dyrare sorter så ska man alltid få en känsla av det lilla extra, en krydda till vardagen. Denna känsla vill Cigarrspecialisten även hålla vad det gäller relationen mellan kunden och oss. Även om vi är en webbhandel så ska det finnas en personlig prägel med hög servicenivå. Vi anser också att det inte är värdigt en cigarr att levereras i något dåligt och tråkigt emballage utan när paketet har kommit fram till kund så ska uppackningen vara en del av köpupplevelsen. Kort sagt, det är inte bara produkterna som är av högsta kvalité, vårt mål är även att relationen till kunden ska matcha den finaste av cigarrer.

Produkter

Våra produkter köps endast in av väl valda leverantörer och vi provar alltid alla cigarrmärken vi köper in. Detta gör att vårt sortiment växer långsammare än andra butikers, men vi föredrar att skynda långsamt för att kunna säkerställa kvalitén på vårt sortiment. Fundamentet i vår produktflora är Habanos, alltså Kubanska cigarrer, detta kryddar vi sedan med cigarrer från flera andra länder.

Vi tillhandahåller också tillbehör så som förvaring, snoppare och tändare. Även dessa måste givetvis passera våra smått nitiskt granskande ögon.

Lager

Våra cigarrer lagras i specialbyggda humidorrum där allt är skräddarsytt för att lagra just cigarrer. Väggar och tak är behandlade med specialfärg som inte ger någon smak åt cigarrerna och som klarar den höga fuktigheten. Det samma gäller för alla hyllplan. Rummet håller 67-69 % relativ luftfuktighet och kyls genom vattenkylning för att luften inte hela tiden ska sugas ut. På så vis kan vi hålla ett kontrollerat och bra klimat och styra luftgenomströmningen efter vad som är bäst för cigarrerna. Vi vågar påstå att vi är en av ytterst få handlare som har denna form av lagring. Genom att hålla ett korrekt och stabilt klimat så kan vi leverera goda och glada cigarrer till dig som kund, oavsett om du tänkt avnjuta dem direkt eller lagra dem. För alla kubanska cigarrer har vi en kontrollerad leveranskedja från tillverkning och enda fram till oss. Detta innebär att vi vet exakt vad som händer från lagring och frysning på Kuba, till att det flygs över och lagras hos Habanos i Europa, och enda fram till oss och vårat godkända lager.

Tips och råd

Gällande hur man bäst avnjuter en cigarr så föreslår vi att ni kikar in på vår avsedda kunskapssida för detta, en sida full av cigarrkunskap. Hittar du inte vad du söker där så är du givetvis välkommen att kontakta oss.

Trygghet

Hos Cigarrspecialisten kan du alltid handla säkert. Betalning sker med kort, direktbetalning eller faktura. Du har även möjligheten att delbetala ditt köp. Betalning sker via Collector Bank som är en av Sveriges ledande leverantörer av säkra betallösningar på Internet. Skulle det vara några problem med leveransen eller produkten så har vi mycket generösa villkor och skulle aldrig drömma om att lämna en kund i sticket. Om en kund visar oss det förtroendet att de köper en vara av oss så är det minsta vi kan göra att lösa eventuella problem utan en massa ”krabb” (som vi säger i Småland).

Varför just Cigarrspecialisten

Vi satsar på kundrelationen, för oss är ingen kund endast ett nummer i en databas. Vi tror att detta är rätt väg att gå i den tid av internetbutiker som sticker upp överallt. Det blir snabbt opersonligt att köpa via en webbutik och vår ambition är att försöka slå ner den väggen. Vidare så jobbar vi hårt för att alla ska känna sig trygga med sina köp, både under själva köpprocessen men också efteråt. Vi satsar också mycket på funktion och utseende av själva webbutiken, det är trots allt vårt ansikte utlåt. Utvecklingen går snabbt framåt och vi kommer aldrig sluta arbetet med att ha en enkel, attraktiv och funktionell butik. Vi har inte nämnt pris en enda gång under vår presentation och det finns en god anledning till detta, priset talar för sig självt. Vi jobbar smart för att kunna ge bra service och köpupplevelse, våra kunder ska inte indirekt behöva betala mer bara för att vi inte har tillräckligt effektiva processer.

Det som nämnts ovan är också anledningen till att vi startade denna butik. Vi är de första som medger att det finns relativt många handlare av cigarrer, vi hyser stor respekt för våra kolleger i branschen men ser samtidigt att det finns ett glapp i marknaden. Kunskapen finns utan tvekan där ute, det vi känner saknas är en stark teknisk plattform att bygga på. Vi vill också satsa på en affär som är byggt på relationer och en riktigt bra köpupplevelse. Framför allt ser vi i att alla dem som är nybörjare inte riktigt har ett bra ställe att gå till. Vi vill med vår sida inte bara erbjuda produkter att köpa utan vill även ge kunskap till dig som kund så att du kan ta bättre beslut och även få upp ögonen för hur fantastisk cigarrens värld faktiskt är.

Vilka ligger bakom cigarrspecialisten.se?

Butiken grundades av Daniel Carlsson, och drivs genom företaget IWE Group AB som är ett helsvenskt bolag. Anledningen till att Daniel startade cigarrspecialisten.se är som nämnts i stycket ovan att det fanns en lucka i branschen men givetvis också att han har en stor passion för cigarrer som njutningsmedel. Daniel får också hjälp av sina minst lika cigarrtokiga vänner som mer än gärna ställer upp på provsmakningar (kanske inte så konstigt att de ställer upp…) för att ta in nytt sortiment samt att ge recensioner i produktbeskrivningarna i butiken. Samma vänner är även ovärdeliga i att prova nya koncept och vara bollplank. Företaget har även anställda som hjälper till med de operativa delarna så som plock & pack.

Daniel är i grunden utbildad Civilekonom och fil. Kand i företagsekonomi, gillar motorcyklar, sång, gitarr, hockey och att skriva. Just skrivandet är en extra bra tillgång gällande skapandet av cigarrspecialisten.se då vi vågar påstå att denna butik har de mest utförliga produktbeskrivningarna i branschen. Här hittar ni inga standardtexter från leverantören utan personliga reflektioner och omdömen. Alla produktfoton är unika och gjorda i vår egen studio, detta är något som är ganska unikt för branchen. Arbetet med cigarrspecialisten.se tar aldrig slut och många utvecklingsprojekt står på kö eller är igång, allt för att bli Sveriges främsta cigarrhandlare.

Följ oss gärna på Facebook, Instagram, Twitter och vårt nyhetsbrev så missar du inga produktnyheter, blogginlägg eller kampanjer. Häng med i gemenskapen!

Daniel, grundare cigarrspecialisten.se

 

Cigarrspecialisten.se innehar utgivningsbevis och innehållet är således skyddat av grundlagen.

Databasens namn: cigarrspecialisten.se

Tillhandahållare: IWE Group AB

Ansvarig utgivare: Daniel Carlsson

Produkter

Handla

Information