Välkommen till Cigarrspecialisten!

Cigarrspecialisten började som ett hobbyprojekt 2014. Intresset för cigarrer hade länge funnits där men jag började tröttna på alla sidor som bara slängde upp produkter utan någon som helst information. Som relativ nybörjare var det inte lätt att veta vad man skulle inhandla för något. Kvalitén på hemsidorna var heller ingen höjdare och kändes inte trygga, vilket gjorde att man började undra hur väl de olika handlarna faktiskt tog hand om cigarrerna. Jag beslutade mig därför för att prova att starta egen butik på nätet. En butik som skulle ge bra med information som var baserat på fakta, ha egengjorda bilder och där vi aldrig skulle tumma på att förvara cigarrerna på ett korrekt sätt.

Åren har gått och Cigarrspecialisten har nu blivit en av de störta cigarrhandlarna i Sverige. Varför vi har blivit så stora tror jag beror på ett antal olika faktorer. Vår höga kunskapsnivå är garanterat en, vår kundtjänst en annan. Men även vårt avancerade lager och troligen Sveriges största sortiment av cigarrer och tillbehör är förstås andra faktorer som spelar in. Men en sak är säker, vi känner oss inte stora, vi känner oss som samma nördar som innan. Det är passionen som driver oss och att kunna få ynnesten att dela den med så många andra.

Om du är osäker på om Cigarrspecialisten är rätt ställe för dig så har vi full förståelse för det. Cigarrer är varor som är känsliga och majoriteten av våra kunder anser sig inte vara experter på cigarrer. En viss skepsism är absolut en sund inställning. Om du har lust så hittar du lite mer information om vår verksamhet nedan, som jag hoppas ska kunna hjälpa dig att ta ett informerat beslut kring om du tycker det är värt att låta oss leverera rökverk hem till dig. Vissa ser det som skryt, andra ser det som värdefull fakta i köpbeslutet. Du får välja, vi presenterar bara faktan 😊

Vårt lager

Vårt lager är toppmodern och byggdes om helt och hållet 2022. Det har högsta säkerhetsklass och en helt automatiseras anläggning för att hålla precis rätt miljö för cigarrerna. Givetvis har lagret en redundans som gör att fuktanläggningen inte går ner helt, men skulle det mot all förmodan göra det så håller det täta rummet en bra nivå så att vi har gått om tid att få hit tekniker och få allt att rulla igen. En kul fakta är att vattnet, som sedan bryts ner i små partiklar och sprutas in i rummet, renas genom 7 stycken olika filter och även ett UV filter. Vattnet är så rent att ytspänningen nästan helt försvinner, vilket gör att vattnet nästan känns ”torrt”. Detta leder också till att vattnet kan tränga igenom mycket små glipor då det inte finns så mycket ytspänning att stoppa det. Så alla rör och liknande måste vara extremt täta.

Kundtjänst och kunskap

Kunskap är något som vi aldrig tummar på. Vi vidareutbildar oss hela tiden och har en av de högsta nivåerna av utbildning i Europa. Men utbildning är givetvis inte allt, erfarenhet är nog så viktigt. Dock ger utbildningen någon som är svårt att få genom erfarenhet och det är att sondera i all felaktig information som finns överallt idag. Facebooksidor, forum och till och med böcker innehåller allt som oftast en hel del faktafel. Cigarrer är inte alltid en logisk tingest och det finns många åsikter där ute, men åsikter är inte fakta. Att genom utbildning få hjälp att kunna sondera bland all information är enligt oss ovärderligt. Vi är givetvis mer än glada att kunna förmedla vår kunskap till våra kunder, detta sker exempelvis genom vår kundtjänst men även i sporadiska blogginlägg med mera.

Sortiment

Vårt sortiment är det troligen största i Sverige. Vi försöker alltid ta in allt som vi kan, filosofin är att kunderna ska bestämma vad de vill kunna köpa, inte vi. Med detta sagt så är cigarrbranschen inte som andra branscher, att ta in en cigarr på önskemål är inte möjligt. Det är en lång och kostsam process att ta in en ny cigarr på marknaden vilket också kräver ganska stora volymer i sälj för att ens kunna täcka kostnaderna. Därutöver ska även tillverkaren/distributören vara intresserad av att säljas på vår marknad. Vi har dock nära samarbete med både tillverkare och distributörer och försöker givetvis alltid att lobba för de önskemål våra kunder har. Men att ta in nya produkter på vår marknad är ett maraton, inte en sprint. Trots detta får vi in runt 10 nya cigarrer varje månad och vårt sortiment har vuxit varje år sedan starten 2014.

Vår hemsida

Vi strävar efter att ha en modern och visuellt attraktiv hemsida som ska göra det lätt att hitta trots det stora antalet artiklar. Bland annat var vi först i Sverige med en cigarrguide där man som besökare kan lägga in olika preferenser och sedan få resultat baserat på detta. Något som kopierats av flera andra sidor, vilket vi ser som ett bra betyg. Givetvis är hela sidan krypterad och våra betallösningar tillhandahålls av en helt säker och krypterad lösning. Naturligtvis följer vi alla lagar gällande både betalningar och försäljnings av tobaksvaror. Alla köp måste legitimeras med Bank-ID så att vi får kundkännedom om vem vi säljer till samt att samtliga är över 18 år. Hos oss hittar du även mer information om produkterna än vad du gör hos någon annan. Varje cigarr har en produkttext med förklaring av både konstruktion och vilka smaker man kan förvänta sig. Texterna är inte säljande utan endast rent beskrivande.

Följ oss gärna i vårt nyhetsbrev så missar du inga produktnyheter, intressanta blogginlägg eller liknande. Häng med i gemenskapen!

Daniel, grundare cigarrspecialisten.se

 

Cigarrspecialisten.se innehar utgivningsbevis och innehållet är således skyddat av grundlagen.

Databasens namn: cigarrspecialisten.se

Tillhandahållare: IWE Group AB

Ansvarig utgivare: Daniel Carlsson

Produkter

Handla

Information