Davidoff (Dom.Rep.)

Zino Davidoff föddes den 11:e Mars 1906 i Novhorod-Silverskyi, dåvarande Kejsardömet Ryssland, nuvarande Ukraina. Han föddes i en judisk familj och var den äldsta av fyra barn till tobakshandlaren Henri Davidoff. Den politiska turbulensen i Sovjet gjorde att familjen år 1911 emigrerade till Geneve i Schweiz, för att där försöka starta ett bättre liv. Här öppnade de sin egen tobaksbutik 1912. Du kan läsa mer om märket nedanför produkterna.

1924 avslutade Zino sina studier och åkte till Latinamerika för att lära sig mer om tobakshandeln. Han reste till bland annat Argentina, Brasilien och till sist Kuba där han jobbade på tobaksplantagen i två år.

1929 återvände Zino till Schweiz och tog över sina föräldrars tobaksbutik. Vad som till en början var en modest butik växte till en stor verksamhet under och efter andra världskriget. Det neutrala Schweiz skonades från den stora ödeläggelse som majoriteten av Europa fick genomlida, detta gjorde att Schweiz blev en tillflyktsort för rika tobakskonsumenter. Zino var inte sen att utnyttja detta, bland annat genom att döpa flera cigarrserier efter fina Bordeaux-viner. Zino ryktas även under denna period ha uppfunnit bordshumidoren, för att man på ett enkelt sätt skulle kunna förvara sina cigarrer i samma klimat som på Kuba.

1970 sålde Zino sin lilla, men mycket framgångsrika, tobaksbutik i Geneve till Max Oettiger Company. Zino stannade kvar som ambassadör fram till sin död 1994, han blev 87 år gammal.

Märket Davidoff gjorde från början kubanska cigarrer men av flera anledningar, bland annat problem med kvalitén, så slutade man att producera Kubanska cigarrer 1991. Man har istället flyttat produktionen till Dominikanska Republiken och har åter fått upp den kvalité som detta premiummärke gjort sig känt för. Den stora succén runt Davidoff kan ha varit en nyckelfaktor för att göra premiumcigarrer från Dominikanska Republiken till världens mest sålda, även om många hävdar att USA:s embargo mot Kuba hade en större inverkan.

Produkter

Handla

Information