C.L.E (Honduras)

C.L.E är ett märke skapat av Christian Luis Eiroa, som är född och uppvuxen på tobaksfälten och känd som en av världens bästa Master Blenders. Deras produktion har mycket hårt ställda krav, inte bara på kvalitén utan även på miljö och arbetsförhållanden och de är certifierade av Bayer CropScience, vilket är ett organ som kontrollerar att allt sköts efter mycket hårda regler gällande användande av kemikalier (besprutning) och arbetsförhållanden för alla anställda.

Christian föddes som yngst utav tre barn i Danli, Honduras 1972. Bara dagar efter att han var född så kom han till gården i distriktet Jamastran. Han växte upp i ett hus på gården, som var konverterad från ett gammalt skolhus. Samma hus står kvar än idag och finns att beskåda på gården. Redan som åttaåring fick han börja jobba på gården genom att flytta runt tobaksbladen mellan de olika stationerna. När han blev äldre började han flytta runt och se världen under en kort period för att att 1995 återkomma till Honduras och fortsätta sin kunskapsresa inom cigarrtillverkningen.

År 2000 så lanserade Christian sin första cigarr, Camacho Corojo. Det mest speciella med denna lansering var inte bara cigarren utan hans öka för marknadsföring där han lät utvalda personer återkommande få komma till gården och fabriken för att få följa de olika stegen när en cigarr blir till. Tilläggas bör att stegen för deras cigarrer tar 6 år innan de är klara. Märket Camacho såldes 2008 till Davidoff men Christian stannande kvar i företaget till 2011 då han valde att bryta upp och återigen starta eget. Denna gång med ett märke som bär hans egna initialer C.L.E.

Produkter

Handla

Information