E.P Carrillo (Dom. Rep)

Perez-Carrillo familjen har sina rötter på Kuba, där Ernesto Sr föddes 1904. Han började lära sig om tobak och cigarrer tidigt i sin barndom, främst från hans pappa som rullade och sålde billiga cigarrer på Havannas gator. Efter att ha jobbat som tobaksinköpare i många år så startade Ernesto sin familjedynasti år 1948 när han köpte en liten cigarrfabrik, El Credito, i Havanna. Familjen Perez-Carrillo blev snabbt ett respekterat namn på Kuba och Ernesto Sr blev till och med inröstad i den kubanska senaten 1954 och 1958. Vill du läsa fortsättningen om märkets historia, så fortsätt läsa nedanför produkterna på denna sida.

Men sedan kom då den Kubanska revolutionen och familjens liv ändrades för evigt. Castro regimen tog över ägandet av alla företag och Ernesto blev anhållen flera gånger på grund av hans politiska åskådning. Familjen flydde för sina liv och hamnade i Miami, USA.

Ernesto Sr tänkte att flytten skulle vara temporär, tills läget lugnat ner sig på Kuba. Han smidde planer för hur familjen skulle flytta tillbaka till Kuba så fort det politiska klimatet hade blivit bättre. Under tiden han väntade så tog han alla jobb han kunde hitta för att försöka försörja sin familj. Med tiden blev det dock allt tydligare att någon flytt tillbaka till Kuba inte var aktuellt inom närstående framtid. Ernesto började istället fokusera på att starta ett nytt liv i Miami. Han började åter att jobba med det han kunde bäst, cigarrer. När 9 år hade gått så kunde han äntligen köpa en liten cigarrfabrik i ”Lilla Havanna” i Miami. Fabriken fick, föga förvånande, namnet El Credito.

Ernestos sån, Ernesto Jr hade dock en passion för jazz snarare än för cigarrer. Han hade alltid drömt om att bli trummis i ett jazzband och när han fyllde 25 bestämde han sig för att prova lyckan i New York. Ernesto Jr jobbade sig igenom audition till audition men utan att få något gig. Till sist gav han upp och flyttade tillbaka till Miami igen, denna gång för att börja sin bana inom cigarrer.

Ernesto Jr började jobba nära sin far och ta åt sig av all den kunskap som Ernesto Sr hade att erbjuda. 1976 funderade Ernesto Sr på att sälja cigarrfabriken men vid det här laget hade Junior blivit mycket intresserad av cigarrer och lyckades övertala sin far att inte sälja. I och med detta så började Junior på allvar att lära sig allt om konsten att tillverka cigarrer. Han visste att sådana här chanser inte kommer så många gånger i livet. 1980 gick Ernesto Sr ur tiden och kvar lämnade han sin son som nu hunnit bli 29 år. El Credito skulle nu drivas vidare av denne yngling som inte riktigt var beredd på de tuffa tider som skulle komma. Efterfrågan på cigarrer minskade kraftigt och räkningarna började samlas på hög. Vänner i Miami hjälpte honom då de såg en stor potential i den unga killen och hans cigarrfabrik. Det visade sig att de skulle få rätt.

Efter år av stagnerade sälj och stor osäkerhet på marknaden så tog Ernesto inspiration från de kubanska Davidoff cigarrerna. Som han tyckte inte bara smakade bra utan gav ett välbehag genom hela kroppen och själen. När han till sist hade skapat den perfekta blenden, som fick namnet La Gloria Cubana (ej att förväxla med dess kubanska dito) så lät succén inte vänta på sig. Cigarrerna fick högsta status bland Miamis cigarr-elit. Det var dock fortfarande ett lokalt märke.

Men allt detta ändrades 1992 när fyra av märkets nio cigarrer fick 90 eller högre i betyg i den då nya cigarrtidningen Cigarr Aficionado. Nu tog försäljningen ett rejält hopp även på den nationella marknaden. Ordet spred sig snabbt och La Gloria blev några av de mest eftertraktade cigarrerna i världen. Efterfrågan var många gånger högre än tillgången, det lilla lokala varumärket gick från att sälja några tusen cigarrer per år till att sälja miljontals. År 1999 köpte Swedish Match fabriken El Credito från Perez-Carrillo familjen.

Efter att ha jobbat för Swedish Match till Mars 2009 så bönfaller hans barn honom om att komma tillbaka och börja jobba på fälten igen för att ta fram nästa stora cigarr. Med förhoppningen att E.P Carrillo återigen skulle dedikerat sig att ta fram ett nytt familjestyrt varumärke. Denna gång med sin son Ernesto III och dottern Lissette.

Sedan det nya företaget skapades så har familjen släppt flera nya blends, där det första var E.P Carrillo 2009 Inagural. Varje blend har varit trogen familjens historia och ideal gällande konsekvens i kvalité, tradition och passionen för perfektion. Idag tillgodoser E.P Carrillo kunder runt om i hela världen med en bred portfölj av blends och storlekar.

Produkter

Handla

Information