Cigariller

Cigariller är egentligen små cigarrer. Det finns också en cigarrstorlek (vitola) som heter cigarillos. Skillnaden mellan cigariller och cigarillos är att cigariller är maskintillverkade och innehåller short filler, det vill säga mald tobak istället för hela tobaksblad. Många cigariller är också smaksatta. Till skillnad från cigaretter så innehåller cigariller inga tillsattser (förutom arom i vissa fall, typ vanilj). Cigariller innehåller alltså bara ren tobak, ofta från samma fabriker som rullar cigarrer.

Cigariller är oftast redan öppna i båda ändar och behöver alltså inte snoppas. Vid tillverkning av cigariller används ofta den tobak som inte fick plats eller inte var visuellt godtagbara att använda i premiumcigarrer. Detta tillsammans med att de är maskingjorda gör att priserna kan hållas nere. 

Viktigt att tänka på gällande cigariller är att de härstammar från cigarren och att man alltså inte ska dra halsbloss. Till skillnad från cigaretter så innehåller cigariller inga tillsatta kemikalier som underlättar att dra ner röken i lungorna, det är alltså inte särskilt bekvämt att göra detta. Dessutom är det onödigt då röken från cigariller är mer basisk vilket i sin tur gör att nikotinet kan tas upp i munnen utan att behöva gå ner i lungorna. Med cigariller ska du bara ta in röken i munnen och sedan blåsa ut och känna alla smaker.

Produkter

Handla

Information