Alonso Menendez (Brasilien)

Alonso Menendez förfinade konsten att tillverka cigarrer på Kuba under 1930-talet. Han tog ansvaret från plantage till fabrik och färdig produkt. Cigarrerna har alltid genomgått Alonsos noggranna process med lagrade och handplockade blad som rullats med en stor dos kärlek och noggrannhet. Alonsos uppmärksamhet för detaljer ledde honom och hans bror, Jose M Garcia till att få producera det stora och välkända märket Montecristo.

Alonsos söner Benjamin och Félix Menendez lärde sig mycket av sin far när de var ute och jobbade på tobaksfälten och har fört familjetraditionen vidare. När Fidel Castro nationaliserade alla cigarrbolag på 60-talet så tvingades familjen Menendez att fly från Kuba och lämna sitt livsverk. De hamnade på Kanarieöarna och började om på nytt. De började köpa in tobak från två huvudsakliga leverantörer, Torano-familjen och Amerino-familjen. Efter hårt arbete så hade Menendez återigen skapat succé på cigarrmarknaden.

Deras leverantör Amerino hade sedan starten försett dem med riktigt fina tobaksblad från Brasilien, Menendez var så pass imponerade att de på 70-talet beslut sig för att återigen flytta och denna gång bar kosan till just Brasilien. De byggde ett partnerskap med Mário Amerino och skapade Menendez Amerino & Cia.

1980 ville bröderna Benjamin och Félix hedra sin far genom att skapa ett märke som bar hans namn, så föddes cigarrmärket Alonso Menendez.

Idag är Félix chef över företaget med hjälp från hans kusin och master blender Arturo Torano. Precis som Alonso så övervakar de hela processen, från frö till färdig cigarr. De söker perfektion i varje del av den mödosamma processen att skapa en cigarr.

Den unika karaktären från dessa brasilianska cigarrer kommer från de exceptionella tobakstyperna Mata Fina och Mata Norte. De upptäcktes på 1500-talet och tobaken har sitt naturliga ursprung i samma jord som plantorna än idag odlas på. På grund av dess fina karaktär har Brasilien varit en av de ledande exportörerna av mörk tobak i över 500 år. Brasilien är ett av få länder där du faktiskt kan rulla en puro som håller så hög kvalité att tobaken kan användas som både inlaga, omblad och täckblad.

Mata Fina är en bredbladstobak som är mjuk och aromatisk. Den beskrivs ofta som medium till full kropp och innehåller smaker av choklad, trä och kryddor. De rika och oljiga Mata Fina maduro täckbladen varierar i färg från mörk till extremt mörkbrun. Mata Norte har mindre och mörkare blad med en intensiv och söt smak. Uppfattas oftast som en full kropp med rika smaker av nöt med en släng av rostat kaffe. Att kombinera Fina och Norte ger mycket intressanta och komplexa smakupplevelser. 

Produkter

Handla

Information