Vegas de Santiago (Costa Rica)

Vegas de Santiago är ett framstående cigarrmärke från Costa Rica, känt för sin långa tradition och kvalitet inom cigarrtillverkning. Märket har sin bas i regionen Santiago de Puriscal i Costa Rica, där jordbrukare har odlat tobak i över 100 år. Denna region är särskilt gynnsam för tobaksodling tack vare sin rika och fertila vulkaniska jord och höga läge, vilket når upp till 1,100 meter över havet. All tobak för Vegas de Santiago cigarrer odlas och sköts om för hand, enligt traditionella metoder.

Historien bakom Vegas de Santiago är fascinerande och innefattar en familjehistoria som sträcker sig över flera decennier. Efter att Rudy Niehaus gick i pension, flyttade han och hans fru Lani till Costa Rica där de träffade Guzman-familjen, som hade tillverkat cigarrer i flera år. Niehaus-familjen gick samman med Guzman-familjen för att skapa Vegas de Santiago, vilket sedan dess vuxit till att bli ett väletablerat namn, särskilt i Europa. Idag styrs företaget av Marc Niehaus, sonen till Rudy och Lani, som har arbetat hårt för att vidareutveckla märket. Mr. Luis Santana Lamas var master blender under flera år och hade innan dess varit master blender för H. Upmann på Kuba under 25 år. Fram till hans död jobbade han aktivt med att ta fram cigarrer åt Vegas de Santiago och linjen ”Gold Label” kallas även för ”Don Luis Gold Label”.

Cigarrerna från Vegas de Santiago kännetecknas av sin högkvalitativa tillverkning och de omsorgsfullt utvalda tobaksblandningarna. De använder en kombination av den finaste tobaken från plantager i Centralamerika, särskilt Costa Rica och Nicaragua, samt tobak från Karibien, Ecuador, USA och Indonesien. Alla deras cigarrer är "longfillers" och tillverkas 100% för hand av erfarna hantverkare i Costa Rica. Märket erbjuder en mängd olika linjer av cigarrer, var och en med sin unika blandning och karaktär. Exempel på sådana linjer inkluderar "El Magnifico 'Heritage'", som är den ultimata Costaricanska cigarrupplevelsen för de som föredrar en lite kraftfullare och smakrik cigarr, och "El Unico 'D 8'", som representerar storhet och prestige med en inlaga av den bästa karibiska tobaken, omblad från Ecuador och ett täckblad av särskilt Habano 2000-blad odlade i Ecuador.

Vegas de Santiago erbjuder också ett brett utbud av "vitolas" (cigarrformat), inklusive Salomones, Perlas, Canionazo, Doble Corona, Churchill och Robusto, bland andra. Deras cigarrer är kända för sin arom och elegans, vilket gör dem till ett populärt val bland erfarna cigarrälskare.

Produkter

Handla

Information