San Cristobal De La Habana (Kuba)

San Cristobal de La Habana är en hyllning till den kubanska huvudstaden. San Cristobal är det gamla namnet för just Havanna och dateras tillbaka till 1500-talet. Märket startades den 20e november 1999. Före revolutionen fanns ett märke med samma namn men de båda märkena har inget gemensamt. Även om märket inte är så gammalt så är det omtyckt och välrenommerat bland även de mest krävande av aficionados.

San Cristobal klassas som ett nischmärke inom Habanosfamiljen med en liten marknadsandel. Cigarrerna ligger mellan light till medium i styrka och man använder tobak från den mycket välansedda Vuelta Abajo regionen. 

Cigarrlinjerna är namngivna efter de fort som skyddade det gamla Havanna under den spanska koloniseringen. Cigarrerna kommer i lådor om 25 styck, lådorna är utsmyckade med litografi som anses vara bland den bästa bland vad Kuba har att erbjuda.

De vitolas som erbjuds idag är:

  • Principe – En mindre vitola som är utmärkt när man vill ha mycket njutning men under en kort tid. Perfekt för att avnjutas bland vänner och för att fira de små framgångarna i vardagen.
  • La Punta – En mycket vackert skapad cigarr som pånyttföder en traditionell vitola för affärsmän, exempelvis för att fira att en affär gått i lås.
  • La Fuerza – En balanserad cigarr med unik struktur som är svår att hitta hos något annat märke. Något annorlunda, en distinktion och en speciell charm.
  • El Morro – Det är majestätisk elegans, en styrka och prakt som genomsyrar denna vitola. Bör avnjutas i intim miljö där det finns gott om tid för att vila och att bara njuta.
Produkter

Handla

Information