Montosa (Dom. Rep)

Montosa är ett välkänt cigarrmärke som har en rik historia och en framstående närvaro på marknaden även idag. Med sitt ursprung i Kuba och en passion för att skapa premiumcigarrer har Montosa blivit en symbol för kvalitet och tradition inom cigarrvärlden. Cigarrerna är ofta okomplicerade och ärliga i sin smakprofil och man försöker hålla nere kostnader för att hitta en attraktiv prisnivå.

Historien om Montosa går tillbaka till tidigt 1900-tal, då grundaren Alejandro Montosa upptäckte sin kärlek för cigarrer. Han föddes och växte upp i Vuelta Abajo-regionen på Kuba, känd för att producera några av världens finaste tobak. Med sin starka passion för tobak och kunskap om odling och tillverkning bestämde sig Alejandro för att skapa sitt eget cigarrmärke.

Under de första åren experimenterade Montosa med olika tobakssorter och bladkombinationer för att hitta den perfekta balansen av smaker och aromer. Genom att kombinera traditionella tillverkningsmetoder med sin egen innovativa touch lyckades han skapa unika cigarrer som snabbt vann popularitet bland cigarrentusiaster.

Montosas rykte spred sig snabbt över Kuba och blev känt över hela världen. På grund av den ständiga efterfrågan och erkännandet för dess kvalitet bestämde sig Montosa för att utöka sin verksamhet och började exportera sina cigarrer till olika länder runt om i världen. Montosa blev snabbt en favorit bland rökare och samlare av premiumcigarrer.

Åratal av expertis och hantverk har gått in i produktionen av varje Montosa-cigarr. Varje blad odlas noggrant och handplockas från de bästa tobaksplantagerna, vilket garanterar en konsekvent hög kvalitet på varje rökupplevelse. Montosa använder sig av traditionella rullningstekniker som har förts vidare från generation till generation, vilket säkerställer en perfekt konstruktion och dragningsförmåga i varje cigarr.

Idag fortsätter Montosa att vara ett eftertraktat cigarrmärke för rökare över hela världen. Genom att hålla fast vid sina kärnvärden av hantverk, kvalitet och tradition fortsätter de att producera cigarrer som tilltalar de flesta. Montosa ägs idag av Arnold André, som är mest kända för sina cigariller och maskintillverkade cigarrer. Genom att köpa upp Montosa så har företaget nu även tagit ett tydligt kliv in på premium-marknaden.

Produkter

Handla

Information