Nub (Nicaragua)

Som alla innovativa produkter så startade Nub som en idé, på Oliva fabrikens golv i Nicaragua. Tordedoren (cigarrullare) ville göra en cigarr som når sin fulla potential direkt när man tänt den. Till skillnad från andra cigarrer där det bästa ofta kommer under andra hälften av rökningen. Resultatet blev Nub-cigarren

Cigarrerna kommer, i Sverige, med tre olika täckblad. Men samtliga har dock samma fina inlaga och omblad från Nicaragua. Trots sitt lilla format så tenderar dessa cigarrer att brinna länge, så bli inte lurad av dess ringa storlek. Tanken är alltså att du ska få cigarrens fulla potential redan från början och ända fram till slutet, de verkar faktiskt ha lyckats med sitt uppdrag och Nub har snabbt blivit mycket populära runt om i världen. Inte minst i Sverige där vi har ett klimat som gör att vi inte alltid vill lägga flera timmar på rökningen. De olika täckbladen ger sin unika prägel på cigarrerna, från den söta tobaken i Connecticut till de mer robusta och mörka tonerna i en Maduro.

De specifika formatet på Nub är ingen slump eller för utseendets skull utan noga framtaget just för att få fram så många och så balanserade smaker så tidigt som möjligt och genom hela rökningen. Det är få saker som är en slump med dessa cigarrer helt enkelt. Nub ägs av cigarrmärket Oliva och görs också i samma fabrik. Bara detta är en kvalitetsstämpel om att Nub inte bara är en ”kul grej” utan faktiskt riktigt bra cigarrer.

Produkter

Handla

Information