Flor de Selva (Honduras)

Flor de Selva är ett cigarrmärke som har sitt ursprung i Honduras och som har etablerat sig som en av de mest respekterade producenterna av högkvalitativa handrullade cigarrer i världen. Flor de Selva betyder "blomma av djungeln" på spanska och märket grundades av Maya Selva år 1995.

Maya Selva föddes i Toulouse, Frankrike, men har honduransk-brittiskt ursprung. Hon växte upp i Toulouse och efter examen från universitetet började hon arbeta på sin familjs tobaksföretag. Under en resa till Honduras för att besöka familjens tobaksplantage, blev hon fascinerad av tobaksodlingens komplexitet och processen att tillverka högkvalitativa cigarrer. Maya Selva blev snabbt involverad i tobaksindustrin och bestämde sig för att skapa sitt eget cigarrmärke som skulle utgöra en hyllning till de honduranska tobaksodlarna och den rika kulturen i Centralamerika. Hon började planera och utveckla sitt märke och valde namnet Flor de Selva som en hyllning till Honduranska djungeln och dess flora.

Maya Selva arbetade noggrant med att välja ut de bästa tobaksbladen från Honduras, Nicaragua och Ecuador för att skapa sina cigarrer. Hon använde sig också av traditionella metoder för att handrulla cigarrerna och lärde sig av de skickliga cigarrtillverkarna som hon mötte på sina resor. År 1995 lanserade hon sina första cigarrer under cigarrmärket Flor de Selva som snabbt blev populärt bland cigarrentusiaster.

Flor de Selva har idag etablerat sig som en av de främsta producenterna av premium-cigarrer i världen. Cigarrerna är kända för sin komplexa smakprofil och höga kvalitet. Flor de Selvas sortiment har utökats genom åren och omfattar nu ett brett utbud av olika cigarrer, från milda till kraftfulla smaker. Alla cigarrerna är handrullade och tillverkas av noggrant utvalda tobaksblad. Maya Selva har fortsatt att driva sitt märke och är mycket stolt över att ha skapat en produkt som är så uppskattad runt om i världen. Hon har också varit en förespråkare för kvinnliga cigarrökare och har arbetat för att öka deras representation inom tobaksindustrin. Flor de Selva har vunnit flera utmärkelser genom åren, inklusive "Brand of the Year" av Cigar Journal och "Best Honduran Cigar" av Cigar Aficionado. Dessa utmärkelser visar på märkets kvalitet och popularitet bland cigarrentusiaster runt om i världen. Märket är också kända för sitt engagemang för hållbarhet och socialt ansvarstagande. Flor de Selva arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan genom hela processen. Från odling och tillverkning till transporter ut i världen.

Produkter

Handla

Information