Schizo (Nicarauga)

Schizo är andramärke till Asylum, där det sistnämnda är long filler cigarrer medan Schizo som märke endast producerar medium fillers, det vill säga cigarrer med delar av blad i stället för hela blad. I sin tur tillverkas båda dessa märken av Christian Eiroa, som är en av de främsta cigarrmakarna i världen. När man puffar en Schizo så kommer man dock snart märka att det är svårt att tro att det är medium filler, smakerna är rika och med bland annat läder och kryddor med lite stänk av kakao. Allt inbäddad i en ganska krämig kontext.

Schizo sätter den rationella delen av hjärnan mot den emotionella. Den rationella säger att en medium filler inte kan bli lika bra som en long filler, medan den känslomässiga säger att detta är en cigarr som kan avnjutas precis likaväl som en long filler. En spännande kamp under rökningens gång.

Genom att använda delar av blad i stället för hela blad så kan man också få ner kostnaderna, även om själva tobaken kan vara av hög kvalité. Det är detta som är tanken bakom detta märke och anledningen till att de kan hålla ett så pass lågt pris för vad man får.

Produkter

Handla

Information