La Rica (Nicaragua)

La Rica är kända för att göra välkonstruerade cigarrer i det lägre mellanskiktet prismässigt. De fungerar därför perfekt som vardagscigarrer eller bjudcigarrer, där man kanske inte alltid vill lägga 100+ kronor på en cigarr. Märket har således en tydlig plats på marknaden. 

La Rica skapades av britten John Atherton och var redan från början utvecklat för den europeiska marknaden. John skaffade sig sina främsta meriter från när han på 90-talet jobbade på General Cigarr Company, som är en av världens största cigarrproducenter. År 2002 slutade han på GCC och började sin resa med att producera sina egna cigarrer. Ur detta kom alltså märket La Rica.

Cigarrerna har inlaga från Jalapa och Esteli regionerna i Nicaragua och ombladet är ett sumatra ark. De fina täckbladen är av Ecuador-typ och odlas i skuggan för att få växa långsamt och därmed utveckla en intressant smakkaraktär. Pinnarna innehåller long fillers, det vill säga hela blad och rullas för hand i Nicaragua.

De flesta cigarrer från La Rica kommer som tubos och företagets tanke är att så sikt fasa ut alla ”nakna” cigarrer, så att deras sortiment alltså helt består av cigarrer i tub.

Produkter

Handla

Information