Montecristo (Kuba)

Montecristo är giganten bland Kubanska cigarrer, märket är mycket utbrett runt världen och står för c:a en fjärdedel av alla sålda kubanska cigarrer. Det finns en anledning till att de blivit så stora, cigarrerna är av absolut högsta kvalité och smakerna är så fantastiska att aficionados återkommer gång på gång. Montecristos cigarrer kännetecknas generellt av en medium till full kropp men det finns även serier som är lite lättare i smaken, bland annat Open-serien.

Montecristo Habana

Montecristo är det mest kända, och troligen också det mest uppskattade, märket från Kuba. Varumärket är känt över hela världen och alltså en av de riktigt stora aktörerna. Montecristo står för cirka en fjärdedel av all försäljning av Kubanska cigarrer och deras Montecristo no. 4 är världens mest sålda Kuban sett till antalet sålda cigarrer. Cigarrerna har fått sitt namn från hjälten i Alexandre Dumas kända novell "Greven av Montecristo". Att det blev just "Montecristo" beror på att lektorn för de Torcedores (cigarrmakare) som jobbade i fabriken när den öppnade 1935 var en stor beundrare av nämnda bok.

Originalsortimentet från Montecristo var smalt och var helt enkelt numrerat mellan 1 till 5. Idag är sortimentet betydligt bredare med vitolas (storlek & form) som täcker in de flesta cigarrentusiasters behov.

2009 såg "Montecristo Open" dagens ljus som består av fyra olika storlekar med lättare smaker än deras övriga familjer, ämnad för en ny generation av cigarrnjutare.

Montecristos perfekt balanserade blandningar skapas exklusivt med utvalda blad från Vuelta Abajo regionen för inlaga och omblad. Vuelta Abajo är känt som odlingsplats för världens bästa tobak.

Både Montecristios originalfamiljer med medium till full smak samt den mildare "Open"-serien erbjuder en unik arom och tilltalar även experten som den nyinvigde. Den typiska aromen från en Montecristo är aningen oljig och syrlig, den gör sig påmind i munnen men tar inte över fullständigt. Cigarrer som passar den breda massan skulle man kunna säga, vilket också bevisats genom de försäljningssiffror de uppvisar. Alla storlekar är long filler (ingen mald tobak utan endast hela blad) och helt handgjorda. Av experter från bland annat den högst ansedda tidskriften om cigarrer "Cigar Aficionado" så anses Montecristo no. 4 vara den perfekta cigarren för nybörjare och Montecristo no. 2 anses vara den cigarr som man bör benchmarka (jämföra) alla andra cigarrer utifrån. Inget dåligt betyd för märket!

Produkter

Handla

Information