Bolivar (Kuba)

Märket som fått sitt namn från Simon Bolivar som befriade stora delar av sydamerika från det spanska styret. Cigarrerna från Bolivar kännetecknas av kraftfulla smaker med tobak från Vuelta Abajo. Det är alltid en bra idé att ha ett par Bolivar i humidoren för de där tillfällena när man vill ha något riktigt kraftfullt. Läs mer om märket Bolivar i texten under produkterna.

Bolivar cigarrer

Simon Bolivar var en av de stora historiska personerna under 1800-talet. Han befriade stora delar av sydamerika från det spanska styret. Bolivar som märke startades 1902 av José F Rocha och är idag baserat i Partagas-fabriken i hjärtat av Havana. Märket köptes 1954, efter Rochas död, av företaget Cifuentes y Cia. Efter uppköpet 1954 fick märket sin framgång internationellt efter att tidigare ha haft en mer tillbakadragen tillvaro. Dock har produkten kvar lite av sitt arv kring att inte vara för de stora massorna, detta genom sin mycket kraftiga kropp som inte tilltalar alla till en början.

Precis som Simon Bolivar så är även cigarrerna som bär hans namn mycket starka karatärer. Cigarrerna är bland de starkaste med störst kropp av alla Habanos. Smakerna kommer från Vuelta Abajo regionen på Kuba, där man hämtar tobaken för både inlaga och omblad. Bolivar är helt enkelt märket för entusisterna som gillar starka smaker.

Bolivar gör ofta regionala cigarrer, alltså cigarrer för specifika marknader. Vi har dock endast med dem som är tänkta att vara på den svenska marknaden. I Sverige finns idag 5 olika cigarrer från tillverkaren, det är alltså inget stort märke med brett sortiment utan de har valt att satsa smalt och endast göra cigarrer med full kropp.

Alla Bolivar som vi tillhandahåller är handrullade long fillers.

Att ha ett par Bolivar hemma är aldrig fel, ibland kan man få lust med en kraftfull upplevelse eller får besök av någon som tycker om en full kropp på cigarrer. Då finns det inte många märken som erbjuder just detta förutom just Bolivar, det skulle väl vara märket Ramon Allmones i så fall. Visst vill man väl ändå ha en cigarr med full kropp i sin humidor också.

Ett intressant märke som alla bör prova, dessutom kul att ha en mer udda fågel i sin humidor jämte allade stora märkena.

 

Produkter

Handla

Information