Camacho (Honduras)

Camacho skapades 1961 av Simon Camacho och märket förvärvades av familjen Eiroa 1995. Idag tillhör Camacho Oettinger Davidoff och cigarrerna görs i Danlí, Honduras. Märket är känt för sina extremt noggranna kontroller av vilka ämnen som används vid plantagen samt arbetsförhållandena för medarbetarna.

Simon började sin resa inom cigarrer när han, i exil, kom till Florida från Kuba. Camachos cigarrer fick snart framgång i USA men även utomlands, till och med Winston Churchill gillade märket vilket också gjorde att Camacho började producera cigarrer i vitolan Churchill för att hedra den forne premiärministern.

 

Fem år efter att Simon dött så förvärvar familjen Eiroa märket Camacho, och produktionen flyttades då från Nicaragua till Honduras. År 1998 så blev Simons son, Christian, involverad och kunde börja bidra med all sin erfarenhet från plantagen i Honduras.


2008 såldes Eiroa och dess fabrik till Davidoff, Eiroa har dock kvar ägandet av plantagen än idag. Camacho har idag ett långtgående samarbete med Bayer CropScience och är ett av mycket få märken som fullt ut lever upp till kraven på bra produktionsförhållanden och omhändetagande av jorden. Detta innebär bland annat att man har strikt kontroll över vilka ämnen som används på plantagen och hur arbetsförhållandena är.

Produkter

Handla

Information