Juan Lopez (Kuba)

Ett av de minsta cigarrmärkena på Kuba, med anor från 1876 får man väl säga att Juan Lopez skyndar långsamt. I Sverige finns bara en produkt från tillverkaren, en mycket smakrik cigarr med en medium/full kropp. Ovanlig och kul att ha i sin humidor.

Juan Lopez cigarrer

Under 1870-talet så öppnades en fabrik i Havanna, Kuba, av Juan Lopez Diaz. Juan Lopez var en spansk affärsman som bosatte sig på Kuba. Själva märket döptes till 2La Flor of Juan Lopez" och började etablera sig på marknaden under 1876. Juan var en man som visste vad en bra cigarr är. Han använde endast de finaste bladen från plantor i den åtråvärda Vuelta Abajo på Kuba. När det nya århundradet började så hade Juan redan ett starkt fäste på den Kubanska cigarrmarknaden, med ett starkt följe och ett fantastiskt rykte.

Juan Lopez dog under tidigt 1900-tal men märket som bar hans namn levde vidare. Märket köptes sedan upp av ett lokalt tobaksbolag som drev det mycket framgångsrikt. Ägandeskapet varade ända till den kubanska revolutionen. Under 1960-talet så förstatligades all cigarrproduktion på Kuba, intresset för Juan Lopez dök drastiskt av skäl som ingen riktigt vet. Under 70- och 80-talet var märket ett av de absolut minsta på Kuba, vilket det är än idag. Cigarrerna tillverkas idag på Kuba genom Habanos SA samt i Nicaragua genom Altadis USA. I Sverige får vi cigarrerna från Kuba, de Nicaraguanska cigarrerna är främst tänkta för USA-marknaden på grund av embargot mot Kuba.

Trots att märket idag är litet och antalet olika cigarrer de tillverkar lätträknade så har Juan Lopez en speciell plats i många connoisseurers hjärtan. Det finns många veteraner inom cigarrökning som är mycket förtjusta i märket, av goda skäl. Detta är ovanliga och riktigt klassiska cigarrer, något som varje sann cigarr aficionado bör ha i sin humidor.

I Sverige finns idag Seleccion No. 2 som enda cigarr att köpa in via de vanliga kanalerna. Detta är en Medium/Full cigarr som är baserad på en rik blandning av inlaga och omblad från Vuelta Abajo regionen på Kuba. Alla cigarrer från Juan Lopez är long fillers och helt handgjorda.

Produkter

Handla

Information