Hoyo de Monterrey (Kuba)

Hoyo de Monterrey är ett av de äldre cigarrmärkena på Kuba då grunden till märket lades redan 1831. Signifikativt för cigarrerna är tobaksblandningar som ger en attraktiv och delikat aromatisk habano med lätthet i smaken och mycket elegans samt komplexitet. Hoyo de Monterrey är också känt för sin Double Corona och den prestigefyllda Epicure-serien.

 

1831 emigrerade Don José y Batet som 13 åring till Kuba från Spanien, där började han jobba på sin farbrors plantage i Vuelta Abajo. Just denna region är känd som den bästa i världen på grund av de unika förutsättningar som finns för att odla de perfekta tobaksplantorna. 20 år senare öppnade José Gener sin egen cigarrfabrik i Havanna och började där producera sina egen linje cigarrer som han kallade La Escepción. År 1865 använde han vinsten från sin fabrik till att köpa en av de bästa tobaksplantagen i Vuelta Abajo och döpte en ny cigarrlinje efter den, detta blev linjen Hoyo de Monterrey.

Översatt från spanska till Svenska så blir Hoyo de Monterrey ungefär "hålet Monterrey" och detta syftar till den konkava terräng som är så bra för odling av premiumtobak. Märket blir snabbt en succé och fabriken blev snart en av de största på Kuba. År 1900 dog José Gener och hans dotter Lutgarda Gener tog över verksamheten som stannade i familjen över 30 år.

La Escepción och Hoyo de Monterrey blev sedermera egna cigarrmärken och 1931 sålde familjen Gener båda märkena till firman "Fernández, Palicio y Cia", detta för att familjen Gener ville fokusera på sin produktion av sockerrör. När revolutionen kom så exproprierade staten företaget från dess legitima ägare och Fernando Palicio, som nu var enda ägare efter att Ramón Fernandez dött, sålde själva linjerna "Punch" och "Hoyo de Monterrey" till familjen Villazon som fortsatte produktionen i sin fabrik i Tampa, Florida. Detta med tobak från Honduras för den amerikanska marknaden. Hoyo de Monterrey hade fortsatt produktion även i Kuba men på grund av embargot så kunna denna produktion inte förse den amerikanska (USA) marknaden. Vi i Sverige kan dock fortfarande avnjuta den äkta Kubanska Hoyo de Monterrey.

Smakerna från Hoyo de Monterreys blandningar är attraktiva val för dem som söker en delikat och aromatisk Habano som är lätt i smaken med mycket elegans och komplexitet. Märket är känt för sin Double Corona och för den prestigefulla Epicure-serien. Sedan finns också den mer smäckra vitolan känd som "Le Hoyo" vilken också förfört många livsnjutare runt om i världen. Alla cigarrer är handgjorda long fillers med inlaga och omblad från Vuelta Abajo, Kuba.

Produkter

Handla

Information