VegaFina (Dom.Rep.)

VegaFina är ett märke som härstammar från början av 1900-talet och har sedan dess vuxit kraftigt, speciellt i Europa som alltid varit dess hemmamarknad. Märket har tre olika linjer, VegaFina, Fortaleza 2 och Nicaragua, som alla tillverkas i Dominikanska Republiken. Dock innehåller serien Nicaragua endast tobak från just Nicaragua och är alltså en ”Puro”.

Under åren som gått så har det funnits många olika cigarrer som marknadsfört under namnet VegaFina, huvudsaklingen för att företgen som ägt märket har slagits samman, köpts upp eller helt enkelt bytt ägare. Varumärket verkar först ha ägts av ”Havatampa, en gammal tillverkare under tidiga 1900-talet. När Tabalera S.A de Espana köpte Havatampa 1997 så gick också varumärket VegaFina över till dem och tillverkningen flyttades till Benji Menendez på Honduras. Nu började också Indonesiska täckblad att användas.

 

Två år senare så slogs Tabacalera S.A ihop med den franska tobaksjätten SEITA och Altadis S.A skapades. Produktionen flyttades nu till Dominikanska Republiken där VegaFina produceras än idag. Märket var främst ämnat för den Spanska och västeuropeiska marknaden, som ett prisvärt Dominikanskt premium-märke. Även om det i Spanien också masstillverkades maskingjorda minicigarrer för den inhemska marknaden med VegaFinas som varumärke.

 

Cigarrerna från VegaFina är ofta ansedda som välkonstruerade, konsekventa och med en smakprofil runt det lite mildare och lenare snarare än superstarka och komplexa smaker. Märket är också känt för sin inovation och för sin snabba expansion.

Produkter

Handla

Information