Rocky Patel (Honduras)

Rocky Patel grundades 1995 men hette då ”Indian Tabac Cigars Co”. Grundaren, Rakesh ”Rocky” Patel, jobbade som Hollywood-advokat inom underhållning och produktansvar. Genom de skådespelare han jobbade med så började han intressera sig för cigarrer. Rocky Patel gör cigarrer av hög kvalité till rimliga priser och bjuder på ett brett spektrum av olika karaktärer, allt från lättare cigarrer till kraftpaket med mycket kropp och komplexitet. Nedanför produkterna kan du läsa mer om märket, vid intresse.

Rocky började intresseras sig för cigarrer när han spenderade tid med skådespelare som hade cigarrintresse och tog med honom till lounger och klubbar. Till slut beslöt sig Rocky för att satsa på cigarrbranschen och sålde sin Juristbyrå. Indian Tabac bildades och namnet var licensierat med Indian Motorcycles, ett klassiskt motorcykelmärke från USA. Tanken var att det skulle dra till sig uppmärksamhet och att snabbt få igång verksamheten genom att rida på ett redan känt varumärke. Rocky drev företaget i ett partnerskap med Phillip Zanghi III som hade ansvaret för odling och produktion på deras anläggning i Honduras. Själva huvudkontoret flyttade sedermera till Naples, Florida (USA). I samma veva, 2006, bytte man namn på företaget till ”Rocky Patel Premium Cigars”. Nu mer finns även tillverkning i Nicaragua.

Företaget drevs länge helt av Rocky Patel men sedan 2013 så har även Rockys bror Nish Patel jobbat i företaget som ansvarig för sälj och key account manager. 2015 anslöt sig även Rockys kusin Nimish Desai som är produktionsansvarig. Rocky Patel driver även en lounge vid namn Burn by Rocky Patel, loungen finns i samma stad som huvudkvarteret, Napels. Man har även börjat expandera sina lounger och de finns nu även i Pittsburgh, Oklahoma City, Indianapolis och Atlanta.

Rocky själv anses vara den hårdast arbetande personen inom cigarrindustrin. Där han under vissa år har 300 resdagar. Under en period av 750 dagar så besökte han 600 städer. Rocky själv tvekar inte en sekund på att allt resande är värt det för att få inspiration och skapa nya kontakter som kan göra hans sortiment ännu bättre.

Produkter

Handla

Information