Steffo (Honduras)

Steffo är ett märke som blivit känt i Sverige, vilket inte är så konstigt då det är Steffo Törnquist som står bakom märket. Törnquist är mest känd som programledare på TV4 där han bland annat är med i Nyhetsmorgon. Utöver TV så är han också känd för att vara en livsnjutare både när det gäller mat, dryck och cigarrer. Han kallar sig själv för en njutningsapostel, vilket man får vara beredd att hålla med om.

Kändisviner är kända för att en kändis bara sätter sitt namn på flaskan men inte varit med och tagit fram vad som finns i flaskan. Så är inte fallet hos Steffo och hans cigarrer. Steffo har varit med under hela processen. Den som har hjälpt honom och som också är ansvarig för produktionen är ingen mindre än Christian Eiora, en riktig superstjärna och tredje generationen i den legendariska cigarrfamiljen Eiora. Det är alltså ingen dussincigarr som har fått bära Steffo Törnquists namn. Christian har uppmärksammat hur petit Steffo är när det kommer till de blad som ska bli hans cigarrer, bland annat ska Christian ha sagt följande till Steffo när han var där på besök, ”Du prickar fanimej alltid min allra bästa tobak! Inget blad är dessutom yngre än fem år!”. Detta är ytterligare ett bevis på att Steffo faktiskt vet vad han sysslar med.

Cigarrens gördel är även den gjord av en kändis, nämligen ingen mindre än Ernst Billgren. Han gjorde två olika versioner, en mindre med vågig struktur som idag sitter på samtliga cigarrer samt en med en räv som röker cigarr. Den senare sitter idag på cigarrens fot och sträcker sig upp över halva cigarren. Vilket ger cigarren ett annorlunda utseende.

Produkter

Handla

Information