Snoppare

Cigarrsnoppare kommer i flera olika utföranden och har till syfte att klippa, eller snoppa, cigarren så att man kan röka den. Under produkterna finns en mer utförlig text kring de olika teknikerna som används. Cigarrsnopparen är, tillsammans med tändaren, det verktyg som man använder oftast och man bör därför se till att man har en som man trivs med.

Att snoppa cigarren på rätt sätt är en förutsättning för att kunna avnjuta den till fullo. Att göra fel resulterar i felaktigt drag genom cigarren och/eller att man får tobak i munnen. I denna kategori listar vi de produkter vi anser hålla en tillräckligt hög kvalité för att kunna göra din härliga premiumcigarr rättvisa.

Är du osäker på hur man snoppar en cigarr kan du läsa mer om detta i vårt blogginlägg som du hittar här.

Snoppare finns i primärt tre olika utföranden som skapar samma resultat men på lite olika sätt:

  • Guillotine
  • Punch out (Cigarrborr)
  • V-cut (V-snitt)

Guillotinen är den vanligast förekommande och är helt enkelt ett, eller två på vissa modeller, blad som snoppar av huvan på cigarren. Punch out, eller cigarrborr som det brukar kallas på svenska, skapar istället ett hål i cigarren och är den metod som mest skiljer sig från de andra. Istället för ett snitt så blir det alltså ett hål genom vilket man drar in röken. Den sista klassen är V-snitt och dessa fungerar, i princip, som en guillotine. Ett V-snitt kapar inte av hela cigarren utan skapar just ett snitt i form av ett "V".

Generellt kan man säga att V-snitt passar bäst på cigarrer med stor ringstorlek medan en guillotine är bäst lämpad för cigarrer med liten ringstorlek. Punch out har fördelen att de är små och smidiga, ofta kan man ha dem i sin nyckelring eller motsvarande. Det negativa är att hålen blir ganska små vilket gör att inte lika mycket rök går igenom vilket i sin tur gör att cigarren inte får rätt "drag". Det finns också risk att tobak och saliv täpper till hålet vilket givetvis stör dig i din njutningsstund med din cigarr.

Många av våra produkter i denna kategori kommer från Adorini som anses vara en av de främsta tillverkarna i världen på cigarrtillbehör. Kvaliten är oklanderlig och deras produkter kan man ha i många många år.

Cigarrtillbehör så som snoppare kan också vara väldigt bra presenter då den som köper dem inte behöver veta så mycket om cigarrer och vilka cigarrer som mottagaren tycker om, ett litet tips bara.

Produkter

Handla

Information