Furia (Nicaragua)

Furia är ett nytt märke och introducerades i Sverige under 2018. Det är företaget ”dh Boutique Cigars” som står bakom märket men cigarrerna tillverkas i AJ Fernandez fabrik i Nicaragua. Det är således inga amatörer som står bakom dessa pinnar. Namnet härstammar från den grekiska mytologin där Furies är representanter för underjorden. Furia som märke är dränkt i mytologi och en hel del mystik. Att förstå vad märkets skapare egentligen menar är som att försöka lösa en kryptering. Texten nedan (under produkterna) är ett utdrag av den information som företaget bakom Furia har gått ut med.

Furias cigarrer är en livfull personifiering av livets moral, renhet, skönhet, karaktär, styrka, häftighet, galenskap och harmoni. Genom ett unikt användande av material, färger och blend symboliserar cigarrerna krafterna hos Alecto, Megaera och Trisiphone som enligt grekisk mytologi alltså var representanterna för underjorden.

Cigarrerna har inga klassiska gördlar utan dessa är istället utbytta mot garn som är knutet i en rosett. Garnet ska symbolisera länken mellan saker och ting. Rättvisa och galenskap är exempelvis endast separerat av en tunn tråd. För Furias cigarrer är denna länk symbolisk för märkets samarbete med partnerns, aficionados, återförsäljare och distributörer. Färgerna på gördlarna representerar kreativiteten och mörkret hos skymningen (blå), skönheten och förstörelsen hos Pompeji (röd) och skärpan samt doften hos saffran (orange).

Blenden i cigarrerna försöker uttrycka den intensiva och svåra balansen mellan styrka, aromer och smak. Med blad från flera regioner skapas en djup personlighet med tydlig rik arom och rund karaktär. Cigarrerna har en kompakt styrka och smaken samt aromen tenderar att överraska paletten med sin rikedom och balans. Den generella smakbilden är tydlig och solid men samtidigt alltid kontrollerad trots sin fulla kropp. Den högkvalitativa tobaken är lagrad mellan 3–6 år och kommer från Estelí, Condega och Omotepe-regionerna. Täckbladet är från Jalapa och av typen oscuro, det vill säga den mörkaste typen av blad. I inlagan finns ett blad som är från ett land som man inte har gått ut med, det ska vara ett gåtfullt land som ger en särskiljande personlighet till smaker och aromer.  Mer än så har företaget inte avslöjat.

Produkter

Handla

Information