Cigar Obsession (Nicaragua)

Cigarr Obsession är ett samarbete mellan världens största youtuber och bloggare om cigarrer, Bryan Glynn, och David Blanco som äger Blanco Cigars. De båda är vänner sedan länge och efter långt arbete så har nu Bryan kunnat släppa sin egen serie cigarrer med hjälp och tillverkning av Blanco Cigars. Cigarrerna bjuder på en mellan till lätt kropp med tydliga och balanserade smaker.

I februari 2009 började Bryan Glynn att spela in videos där han puffade och betygsatte cigarrer. Tanken var att få lite filmmaterial så att han kunde träna på att redigera. När de var redigerade så la han upp filmerna på youtube, kanske var någon intresserad av att se vad han tyckte om de cigarrer han betygsatt. Det visade sig snart att det var väldigt många som var intresserade och hans tittarsiffror ökade i snabb takt. Idag är Bryan Glynns youtube-kanal ”Cigar Obsession” den största i världen inom cigarrer. Även hans blogg och facebooksida är mycket välbesökta och han har blivit en kändis i cigarrvärlden.

Bryan har genom sitt kändisskap även lärt känna David Blanco, som är ägare av Blanco Cigars. De började prata om att göra en egen serie av cigarrer för Bryan, där David tog hand om produktionen med där Bryan var den som skulle ge det slutgiltiga godkännandet för blenden. Namnet på det nya cigarrmärket blev naturligtvis ”Cigar Obsession”. Deras cigarrer blev snabbt mycket populära, inte minst då de passar för både nybörjare och proffs med sin relativt milda profil med högkvalitativa smaker och komplexitet.

Cigarrerna finns i tre serie namngivna efter hur man vanligen delar upp cigarrer i avsnitt under en provning. Första tredjedelen, andra tredjedelen och sista tredjedelen (First Third, Second Third, Last Third). Tanken är att cigarrerna ska representera det som är typiskt för varje del av en cigarr. I Sverige finns i nuläget First third och Second Third och Cigarrspecialisten är den handlare i Sverige som har exklusiv rätt att sälja dem.

Produkter

Handla

Information