La Gloria Cubana (Kuba)

Ett av de mer mystiska märkena från Kuba som länge var en väl bevarad hemlighet för alla utanför Kuba. Än idag går detta märke ofta under radarn, detta genom en allmänt låg profil och ett mycket smalt program av produkter. Cigarrerna tillverkas också i små volymer vilket gör att tillgången ibland tryter på världsmarknaden.

La Gloria Cubana Cigarrer

La Gloria Cubanas historia sträcker sig tillbaka till 1885, förr var märkets fina cigarrer en väl bevarad hemlighet som bara invånarna i Havanna kände till. Idag är dock märket känt för allmänheten och har många följare runt om i världen. Dock är det långt ifrån det mest kända märket så mystiken ligger fortfarande kvar kring dessa cigarrer.

1885 startade Sociedad Cabanas Castro märket som fram till 1954 levde en obskyr tillvaro. 1905 köptes märket av Jose F. Rocha, som även är grundaren till märket Bolivar, för att försöka stärka dennes position på marknaden. Det dröjde dock många år innan märket uppmärksammades på allvar, anledningen till framgången var att familjen Cifuentes hjälpte till med marknadsföringen. Denna familj är känd för att, nästan kroniskt, lyckas med att lyfta fram sina produkter och är således experter på att ta sig in på marknader. År 1954 dog Mr Rocha och familjen Cifuentes köpte både La Gloria Cubana och Bolivar samt flyttade produktionen till Partagas-fabriken. Denna fabrik stod 1958 för den näst största cigarrexporten på Kuba strax efter märket H. Upmann. Produktionen fortsatte fram till den Kubanska revolutionen då staten tog över ägandeskapet.

Efter ett uppehåll på 17 år så tog patronen i familjen, Ramon Cifuentes, saken i egna händer och började producera Partagas, Bolivar och La Gloria Cubana igen för "The General Cigar Company" i USA. Detta gjordes genom att produktionen sattes upp i Jamaica och man kringgick därmed det amerikanska embargot mot Kuba. 1968 flyttade man produktionen till Dominikanska Republiken där de än idag tillverkas för den amerikanska marknaden. Det finns även en mindre fabrik i Little Havanna, Miami. The General Cigar Company ägs idag av svenska Swedish Match.

La Gloria Cubanas cigarrer tillverkas för hand och i små kvantiteter, vilket borgar för hög kvalité och perfektion. De görs med en speciell blandning av inlaga och omblad från Nicaragua och Dominikanska Republiken samt täckblad av lagrade blad från Ecuador.

Produkter

Handla

Information