Tändare/Stickor

Hur man tänder en cigarr och vad man använder för att tända den är mycket viktigt. Det är således bra att ha en tändare som man trivs med och som fungerar vid alla tillfällen. Det finns få saker inom cigarrökning som skapat så mycket irritation som dåliga tändare.

OBS! Notera att tändarna levereras transportfyllda, enligt gällande säkerhetskrav. Vilket betyder att de är så gott som tomma på gas. De behöver därför fyllas på tämligen omgående. För mer info om hur man fyller på tändare, läs vidare här: https://cigarrspecialisten.helpscoutdocs.com/article/77-fylla-pa-tandare

En cigarrtändare eller rätt tändstickor är något som ingen cigarrälskare får vara utan. Rätt tänddon andas sofistikerat, kvalité, och funktionalitet. Ingen sann cigarr-aficionado står utan tändare eller bra stickor när det är dags att avnjuta ett rökverk.

Att tända en cigarr är en konst i sig och det är viktigt att man använder rätt sorts tändare eller stickor. Alla tändare och stickor som vi erbjuder är givetvis bra för att tända cigarrer så du kan tryggt beställa en produkt från våra sidor och veta att den är fullt kapabel att tända din åtråvärda cigarr utan att förstöra smaken. Huruvida du väljer tändare eller tändstickor har mycket att göra med vilken känsla du vill ska förmedlas. Tändstickor är "old school och andas elegans och tålamod, medan en tändare är mer för den moderna aficionadon (och dig utan tålamod).

Vill du läsa mer om hur man tänder en cigarr så hittar du vår artikel om detta här.

Tjockare cigarrer kräver nästan att man har en tändare med jet-låga, en långsam låga eller stickor klarar ofta inte av att, med enkelhet, tända en cigarr med större ringstorlek. Detta är givetvis viktigt att tänka på när du köper din tändare. Det går givetvis att tända med vad som helst men tanken med en cigarr är ofta att få en lugn och härlig stund, inte att man ska brottas med slöa tändare eller förbruka ett halvt paket tändstickor innan man kan luta sig tillbaka. En bra tändare gör helt enkelt mycket för helhetsintrycket medan en dålig tändare faktiskt helt kan förstöra smaken av en cigarr (ex. bensintändare).

Ett tips från oss på cigarrspecialisten.se är att tändare är utmärkta presenter! Du som ska ge bort något till en cigarrälskare behöver inte kunna något om cigarrer och inte heller vara orolig för att det du köper skulle vara något som mottagaren inte tycker om. Alla cigarrökare blir glada för en ny tändare, det kan vi nästan garantera.

Ett sista tips är att tändare med ett lock som "flippas" upp ofta kan vara i vägen när man tänder en cigarr, extra tydligt blir problemet med cigarrer av större ringstorlek. Det kan vara värt att ha med det i beräkningarna om du gillar just grövre cigarrer.

Produkter

Handla

Information