Dunhill (Dom. Rep)

Dränkt i tradition så har märket Dunhill varit en symbol för kvalité och elegans i cigarrvärlden. Dörrarna till detta märke öppnades 1907 av Alfred Dunhill, som letade efter en mild och lyxig cigarr. På senare tid så har företagets portfolio av cigarrer utökats för att husera många fler smaker och variationer i kropp. Detta har gjort märket mycket eftertraktat. Tack vare en uppsjö av perfekt balanserade, och lyxiga, cigarrer med tonvis av komplexitet och rik raffinerad smak så har märket åter börjat vinna mark.

1907 öppnade Alfred Dunhill sin första tobaksbutik på Duke Street i London. Innan den kubanska revolutionen hade han ett antal distributions- och marknadsavtal med flera kubanska cigarrtillverkare. Genom dessa sålde han flertalet exklusiva varumärken så som Don Cándido och Dunhills egna Seleccion Suprema, i flera olika storlekar från stora cigarrmakare så som Montecristo och Romeo y Julieta. Dunhill blev känd som det självklara valet av tobakonist för George VI och Winston Churchill.

Efter revolutionen så fortsatte Dunhills unika samarbete med Kuba genom det nya styret. Dunhill fick de exklusiva rättigheterna till tre olika varumärken, Don Candido, Don Alfredo och La Flor del Punto. Utöver dessa så fortsatte han sin egen linje av Seleccion Suprema från de fabriker som inte hade lagts ner under nationaliseringen.

I början av 1977 började Dunhill och Cubatabaco diskutera möjligheten att producera ett varumärke som bar Dunhills namn. Ett avtal nåddes 1982 och de nya cigarrerna började nå ut till butikerna 1984, med början i de Dunhill-butiker som då fanns i 10 olika länder. Cubatabaco ägde vid detta tillfälle även Davidoff, som även det var ett premiummärke. De hade därför inget intresse i att marknadsföra den ena märket över det andra. Detta irriterade Dunhill så pass att han, när avtalet löpte ut 1991, valde att inte förlänga det utan istället hitta nya fabrikörer på Kanarieöarna, Dominikanska Republiken och Honduras. Till sist tröttnade Dunhill och sålde rättigheterna för märket till British American Tobacco. Idag betingar de gamla kubanska Dunhill-cigarrerna stora belopp på auktioner runt om i världen. De nya cigarrerna från British American Tobacco tillverkas nu mer i Dominikanska Republiken.

Produkter

Handla

Information