Visa alla blogginlägg

Visar taggade inlägg med Brev från Bernt

Brev från Bernt - El Rey Del Mundo Choix Supreme

Bäste herr Carlgren,Jag hoppas livet knatar på i en uppåtgående trend och att era revisionsklammerier snart är ur världen. Jag skickar över ett par El Rey Del Mundo Choix Supreme så ni får något annat att tänka på en stund.Cigarren bjuder på stor sötma vid första puffen. Mild och len, men med bra bredd. Sen får man smaka bränt trä och färska örter, med en viss kräma i bakgrunden. I eftersmaken hittar man hö och läder. En g…

Brev från Bernt - Te-Amo WS Corona Dominica

Fröken Andersson,Jag hoppas semestern kommer göra gott. Det blir kanske inga längre resor den här sommaren, men det finns andra sätt att resa. Till exempel genom en stund med en Te-Amo WS Corona Dominica.Första puffarna ger en väldigt intensiv beska med en efterklang av krossade färska örter och sälta. Samtidigt känns röken torr. Tankarna drar till solpinat gräs i södra Spanien. Man ser sig själv i linnekläder i skuggan av ett parasoll, med ett par kalla, blaskiga &…

Brev från Bernt - Port of Gothenburg Classic Selection Fransisco

Kära Beatrice,Jag hoppas att jag snart ska kunna ta mig hem till Sverige igen. Jag drabbades av lite hemlängtan härom dagen och beslöt att röka något med lokal anknytning; en cigarr från Port of Gothenburg.Det första som slår en är egentligen inte smaken av cigarren utan känslan. Inledningsvis är smakerna ganska torra. Torr jord. Gamla läderband. Fotogen. Günter Grass mustascher. Sötman från en Werther's original. Man slungas liksom in i en svunnen tid. En t…

Brev från Bernt - Drew Estate Herrera Esteli Short Corona Gorda

Bäste herr Carlgren,Det var med bestörtning jag mottog nyheten om att ni fått er revisorsauktorisering indragen. Tyvärr har kreativitet aldrig varit en uppskattad egenskap i ekonomskrået. Jag hoppas att det hela reder ut sig snart och att jag därefter åter kan anlita er för lite “ekonomagi”, så att säga.Som en liten tröst sänder jag över en låda Drew Estate Herrera Esteli Short Corona Gorda. Det långa namnet till trots är det här en ganska kor…

Brev från Bernt - Furia Alecto

Kära Beatrice,Idag befinner jag mig åter i Düsseldorf. Solen skiner och Rehn ligger spegelblank vid Golzheim. Då jag lyckligtvis spatserade förbi en cigarrmånglare på min väg ned mot vattnet, passade jag på att inskaffa några Furia. Väl på plats i parken kände jag suget att sätta fjutt på en Alectro.Furior är lite roliga då de kommer med en rosett av garn istället för en klassisk gördel. Man får känslan av att få en lite…

Brev från Bernt - Perdomo Fresco Maduro

Fröken Andersson,Har fröken möjlighet att springa ner till tobakonisten och inskaffa en låda Perdomo Fresco Maduro? Jag behöver något att bjuda mina helggäster.Frescon är lite speciell, då den ibland erbjuder ett visst motstånd i draget, som om det blir ett litet undertryck inne i cigarren. Röken brukar även ge känslan av kolsyra mot tungan, även om smakerna i sig kan vara blygsamma vid första puffarna.Sen bjuds man rena, lite söta tobakssmaker och sälta. R…

Brev från Bernt - Dunhill 1907 Robusto

Kära Mor,Jag befann mig idag på Duke Street, St. Jame’s i London. Här hade Alfred Dunhill sin första tobaksbutik. Dunhill lär ha varit Churchills favorit-månglare av rökverk. I hans ära tog jag mig en Dunhill 1907 Robusto i St.Jame’s Square Garden. Och vilken trevlig robusto det var!Redan från första puffen bjuds man malt, honung, sälta, peppar och bitterhet av kakao. Även en gnutta hö smyger sig in, som en hälsning från lilla julkrubban.När smakerna…

Brev från Bernt - Ashton Cabinet Selection no. 6

Bäste revisor Carlgren,Jag hoppas att hösten så långt inte blivit förstörd av den granskning av företagets bokföring som tycks ha utlösts av våra kreativa tilltag med räkenskaperna. Jag har förstått att det orsakat er en hel del huvudbry och extraarbete.Som litet plåster på såren skickar jag över en låda Ashton Cabinet Selection no. 6. Ett i sanning prima rökverk.Redan från första puffen får man trevlig rök med söta…

Brev från Bernt - La Preferida 5X52 Robusto

Kära Beatrice,Idag hände något överraskande. Jag köpte vad jag trodde skulle vara en promenad-robusto. Alltså en robusto av det något billigare slaget, som inte kräver ens fulla uppmärksamhet utan lämpar sig för rökning på språng. Men tänk, när jag väl tuttat på tobaksfacklan upptäckte jag att den bjöd på en för prisklassen så tilltalande smakupplevelse att jag tvangs sitta ner och koncentrera mig.La Preferida Robusto bj&o…

Brev från Bernt - Ramon Allones Small Club Coronas

Kära Mor,I dagarna befann jag mig åter i Düsseldorf där jag råkade på en av salige Fars gamla affärsbekanta, Herr Maximilian Hackenberg. Vi hade en mycket trevlig konversation, under vilken han bjöd på en Ramon Allones Small Club Coronas. Han påstod att det varit en av salige Fars favoriter bland “snabbcigarrer”.En ganska liten cigarr, som ändå direkt ger sötma, jord, tobak, peppar, nötighet, och mörkrostat kaffe. Förvånansvärt mån…

Brev från Bernt - Hoyo de Monterrey Epicure no. 2

Bäste Direktörn,Tack för ert fina brev. Det värmer hjärtat att kunna bistå en så framstående man i dennes strapatser mot nya höjder.För att svara på er fråga gällande rekommendation av robusto av kubanskt snitt, måste jag tillåtas orera en smula. Jag tänker inte ge er en uppsjö alternativ, även om detta kanske är på sin plats då tycke och smak givetvis spelar in. Men ska jag rekommendera något av en “inkörsport&rdqu…

Brev från Bernt - Steffo 52X6 Corona Gorda

Kära Beatrice,Idag köpte jag vad tobakonisten kallade “en riktig tjendys-cigarr”. Rädd att blotta min okunskap frågade jag inte närmare vad tjendys eller schendys innebar. Namnet Steffo ringer aningen tyskt och beteckningen 52x6 - som syftar på cigarrens mått - känns onekligen mer preussiskt praktiskt än fantasieggande. Jag har sökt i diverse uppslagsverk, men har ännu inte funnit svaret på gåtan.Det jag kan säga med säkerhet är dock att det var en…

Brev från Bernt - Camacho Criollo Machitos

Bäste revisor Carlgren,Tack för att ni löste mitt lilla bokföringsdilemma. Jag hade faktiskt ingen aning om att ni ekonominissar kunde besitta sådan kreativitet och uppfinningsrikedom. Som tack medskickas ett par Camacho Criollo Machitos. Ni kanske tycker formatet känns litet och snålt, men låt er inte luras. Det här är en potent pinne och jag vet att ni, liksom jag, blir något mör i knäna av allt för stort nikotindrag. Därför valde jag det mindre formatet ist&a…

Brev från Bernt - Nub 358 Connecticut

Fröken Andersson,Vill fröken vara så vänlig att springa ut och inskaffa en låda Nub Maduro. Jag lovade att förse logen med något rökbart till nästa sammankomst, och jag har ännu inte provat Maduron.Om Maduron är slut, skaffa då istället en låda Nub 358 Connecticut. Den har jag provat tidigare och trots dess ringa storlek rymmer den många smaksensationer. Inledningsvis torr tobak, vitpeppar, beska och en liten aning umami vid utblåset. Den river lite i halsen.…

Brev från Bernt - Davidoff Winston Churchill Petit Panetela

Kära Mor,I dessa bistra februari-tider kan det vara svårt att hinna avnjuta en cigarr innan kölden gör upplevelsen obekväm. För en dam som Mor kan det vara direkt hälsovådligt.Då är inte en rejäl tobaksbatong att föredra, utan ett mindre rökverk som går snabbt att ta sig igenom, men som samtidigt inte tummar på njutningsgrad och smakkvalitet. Jag skulle rekommendera en Winston Churchill Petit Panetela från Davidoff. Varför den bär namnet av den gode…
Produkter

Handla

Information