Brev från Bernt - Blanco Nine Robusto

Bäste herr Carlgren,

Häromdagen satt jag med en Blanco Nine Robusto och kom att tänka på dig - en man i farten. För här har vi en tobakslunta som är lite extra allt. Full gas. Mycket rök. Stark smak. Nästan lite överväldigande.

Inledningsvis mycket jord och peppar, samt en betydande beska som tar sig in lite överallt i både svalg och näsa. Att retrohalera de första puffarna av den här cigarren är inget för veklingar! Det smörar dock till sig lite efter några puff, vilket rundar av beskan något. 

Min mun kan inte bestämma sig för om smaksensationen är av riktigt starkt kaffe eller väldigt besk kakao. Ena puffen är det kaffe, andra är det kakao. Men bra beska är det, lite som en entusiastiskt humlad IPA.

En tredjedel in lugnar smakintensiteten ner sig en smula. Man kan börja skönja lite gömda smaker. Hö. Lite arrak. Vichyvatten. Kinin. Ja, lite tonic och lime till hade gjort sig som kompanjon i det här skedet.

En inte helt angenäm smak av askfat kan skina igenom om man inte gör sig av med den annars ganska imponerande askpelaren.

Andra halvan av cigarren är förvånande mild, alternativt har har smaklökarna domnat något av den första halvans råa beska. Och när jag säger mild menar jag i förhållande till inledningen - den här cigarren är ändå att betrakta som full body även i sina mildare partier.

Med hopp om ett möte i närtid för att diskutera framtida gemensamma förehavanden (över ett stop),
Bernt Westerman

KÖP BLANCO NINE ROBUSTO HÄR

Produkter

Handla

Information