Brev från Bernt - Macanudo White Robusto

Kära Beatrice,

Jag sitter just nu fast i Strasbourg på grund av vad som förefaller vara en spontan fransk tågstrejk. Jag skulle egentligen redan varit i Offenbach och träffat Deutscher Wetterdienst för ett större statligt kontrakt, men det mötet får skjutas på framtiden. 

Så nu sitter jag på en uteservering vid Canal du Faxu-Rempart med en kopp svart kaffe och en Macanudo White Robusto som sällskap. Och vilket förträffligt sällskap sen!

De allra första puffarna levererar torra, distinkta smaker som kittlar på tungan - eller i näsan om man väljer att andas ut den vägen. Mineralrik jord, tuggade vetekorn, aromatiska örtblad och finfin tobakssötma. Känslan är lite som efter en gräsklippning en varm sommarkväll. När man vill ha källarsval Tuborg Classic. (På brun flaska.)

Halvvägs genom rökningen bjuds man en tydlig smak av kaffe latte med mycket skummad mjölk, vilket rundar av de tidigare spetsiga smakerna på ett väldigt behagligt sätt. Ungefär nu börjar även ett angenämt nikotinlugn sprida sig i kroppen.

Den skummade mjölken i latten blir om möjligt allt rundare och landar till slut i en söt och silkeslen smörkola, som dansar runt tillsammans med de torra örterna. Örterna blir tydligare ju närmare slutet man kommer och vetet har blivit till hässjat hö, som inte riktigt torkat ännu.

Det är vemodigt när det är dags att släcka och ta adjö.

Jag får berätta mer när jag kommer hem. Glöm inte släppa ut katten.

Din nu och föralltid,
Bernt Westerman

KÖP MACANUDO WHITE ROBUSTO HÄR

Produkter

Handla

Information