Brev från Bernt - Davidoff Nicaragua Robusto

Fröken Andersson,

Jag hoppas semestern gjort er gott och att ni är redo för höstens utmaningar och framgångar!

Vi skulle behöva fylla på förrådet av bjudcigarrer av mer premium-kvalitet. Jag tänker mig något box pressed. Vissa ser box press lite som en gimmick numera, men det är ändå något speciellt med formatet, då det tenderar ligga bekvämt både i handen och på läpparna.

Skulle ni kunna springa ner och se om cigarrmånglaren har en låda Davidoff Nicaragua Robusto inne? Det brukar vara ett uppskattat rökverk efter en större kontraktsunderskrift.

Första puffarna bjuder på nötig umami, lätt kryddighet, milda lädertoner, en nypa vitpeppar och en liten, liten beska. Få cigarrer gör sig väl med ett vitt vin, men den här passar till en kyld riesling. I alla fall under första halvan, för sedan tar det lite mer fart!

Halvvägs blir smaken torrare, då cederträ entrar spelplanen. Beskan tilltar som en riktigt kakaomättad bit choklad och vitpeppar blir allt mer dominerande. 

Cigarren avslutar med ett crescendo, som för att göra en minnesvärd sorti. Smakerna är dock fortfarande relativt sansade, då höjningen i intensitet kommer från en mild nivå.

Tack på förhand!
Bernt Westerman

KÖP DAVIDOFF NICARAGUA ROBUSTO HÄR

Produkter

Handla

Information