Brev från Bernt - Asylum 13 Hercule 70x7

 

Bäste Direktörn,

Tack för ett trevligt möte, där både nytta och nöje kunde avhandlas under avslappnade former.

Cigarren jag nämnde, vars namn jag just då inte kunde erinra mig, var Asylum 13 Hercule 70x7. En bastant pjäs som bäst lämpar sig under lediga sommardagar, då den inte är något man river av på en lunchrast. Den kräver tid och engagemang.

Det första man möts av är smaken av ett rejält sadelläder, kryddat med lite svartpeppar. Det ryms även en del tobakssötma, som påminner lite om mindre chokladpraliner. Det är en ganska blygsam rökmängd för en så bastant pjäs. 

Cigarren lunkar på och bjuder inte på några tvära kast, men det händer ändå en del på vägen. Bland annat tillkommer citrusskal och den rena tobakssmaken får spela solo mellan varven. Sötman och citrusen ger nästan en pomerans-känsla och man blir sugen på en Pimm's-drink med mycket frukt och is.

Under andra halva tilltar rökmängden och det bolmar på med den intensitet som man nästa förväntar sig av en så pass tilltagen tobakslunta. Det är fortfarande läder och citrus som tampas om överheten. Pepparn hälsar på ibland, framförallt om cigarren går lite varm.

Smakerna börjar väldigt milt men växer alltjämt längs vägen - och tråkigt vore det annars. Även för en snabbrökare som undertecknad tar den här mastodonten åtminstone en och en halv timme att röka sig igenom. Då blir det allt för trist om inget händer längs vägen.

Jag hoppas vi får anledning att sitta ner med en sejdel och cigarr inom en snar framtid.

Med vänlig hälsning,
Bernt Westerman

KÖP ASYLUM 13 HERCULE 70X7 HÄR

Produkter

Handla

Information