Maradona Tribute Limited Edition singel Maradona Tribute Limited Edition låda öppen Maradona Tribute Limited Edition låda

Maradona Tribute Limited Edition

Diego Armando Maradona var en av de främsta fotbollsspelarna av sin tid. Men han var också en stor fantast av cigarrer. Så pass att han började utveckla sitt eget cigarrmärke. Tyvärr hann han inte klart med sina planer innan han gick bort den 25:e november 2020. Men alla tankar och blends finns kvar och det finns planer på att fortfarande försöka skapa hans dröm, även om han gått bort. Som ett första steg har man valt att släppa den första cigarr som Maradona tänkt släppa. Den har nu blivit en minnesutgåva och utgåvan är starkt begränsad till endast 500 lådor i hela världen.

Det är få gånger man stöter på ett täckblad som är så pass lent och fritt från anmärkningar som på dessa cigarrer. Bladet är ett Cuban Seed från Ecuador och har en oljig lyster. Ombladet är från San Andrés (Mexiko) och inlagan är från Nicaragua och Honduras. Cigarren börjar med jordiga toner med lite läder och viss kryddighet. Efter ett tag kommer rostat kaffe och grästoner. Just grästonerna känns självklara och för tankarna till en fotbollsplan.  Under cigarrens andra del så går kryddigheten tillbaka och ger mer plats åt det rostade kaffet och det kommer också fram mörk choklad. Smaken av jord ligger fortfarande kvar som en av de främsta. När man kommit in i cigarrens sista del så kommer kryddigheten tillbaka tillsammans med toner av svartpeppar. Kaffesmaken blir allt mörkare och fylligare i karaktären. I slutet kommer även toner av cederträ fram vilket håller tillbaka de ”mörkare” tonerna och skapar en balans. Efter c:a 50 minuter är man klar och har fått en upplevelse av  medium till full kropp och en ganska stor komplexitet. En upplevelse som valts ut av en riktig fotbollsikon.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information