Cohiba Talisman 2017 Limited Edition lösplugg Cohiba Talisman 2017 Limited Edition låda öppen Cohiba Talisman 2017 Limited Edition 1 Cohiba Talisman 2017 Limited Edition 2

Cohiba Talisman 2017 LE

Nu är den här, och som man har väntat! Efter många disussioner om läckta cigarrer från fabriken så har äntligen det oficiella släppet ägt rum i London och de första lådorna börjat rullas ut när detta skrivs (dec-2017). Den mystiska Talisman Limitada bjuder på en enastående smakupplevelse som långt ifrån alla tyvärr kommer få chansen att uppleva då antalet cigarrer som görs är starkt begränsat.

Konstruktion - Cohiba Talisman Limited Edition

Föga förvånande är konstruktionen i det närmaste perfekt. Det märks tydligt att det bara är mästarna som fått rulla dessa cigarrer. Täckbladet har en riktigt fin oljig lyster och störande ådror eller sömmar lyser med sin frånvaro. Glöden går fint och när askan släpper får man en fin liten glödande pyramid. Draget är precis lagom och cigarren känns välpackad utan ojämnheter i densiteten. Även rökproduktionen är riklig vilket ger en riktigt härlig upplevelse med rika smaker i munnen och aromer i luften.

Smaker - Cohiba Talisman Limited Edition

Första tredjedelen bjuder på friska smaker av flora tillsammans med nyfällt cederträ. Smaken av flora har även en viss syrlighet i sig som går mer åt det fruktiga hållet. Eftersmaken ligger kvar länge och ger goda möjligheter för att hinna plocka upp så många smaker som möjligt. Mot slutet av denna del av cigarren så börjar även en nötig sötma att uppenbara sig. Man anar att det kommer bli en riktigt förnämlig upplevelse som man har framför sig. Precis som cigarren skvallrat om så tar smakerna mer fart under andra tredjedelen, nu kommer det fram mer toner av nöt och jord. Gällande kroppen håller sig cigarren ganska konstant runt medium/full. I eftersmaken kan man nu hitta lite mer gräsiga toner. Sötman tilltar ytterligare och cigarren känns vällagrad trots att den är förhållandevis ung. Under sista tredjedelen så ligger den tydliga sötman kvar och den mer torra smaken av flora känns mer som marzipan vid det här laget. De övriga smakerna finns också kvar men det är lätt hänt att fokusera på sötman då det är en smak som är väldigt lätt att plocka upp. Vid eftersmaken och retrohalering så känner man dock att många av smakerna ligger kvar. En riktigt trevlig upplevelse.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information