Cohiba Robusto Reserva Cosecha 2014 lösplugg Cohiba Robusto Reserva Cosecha 2014 låda

Cohiba Robustos Reserva Cosecha 2014

Denna reserva innehåller endast blad från 2014, cigarrerna har alltså redan en lagrad kvalité.  Denna cigarr har släppts i sammanlagd 5000 lådor med 20 pinnar i varje låda. Tillgången är således mycket begränsad och leverantörerna håller inte lager på dessa utan vi cigarrhandlare får en tilldelning då och då.

Det kommer inte som någon överraskning att konstruktionen på denna cigarr är riktigt bra. Draget är åt det lite lösare hållet men inte så pass att det skulle vara obekvämt eller att cigarren skulle gå varm. Rökproduktionen är riklig och för med sig massvis av smaker.

Cigarren börjar kraftfullt med en tydlig och lång eftersmak av syrlig karaktär. På paletten hittar man massor av mörk kakao och bittert kaffe. Aromerna som omger en är något som bara en riktigt fin kuban kan åstadkomma. Efter ett tag kommer toner av en söt och nötig karaktär, hela profilen mjuknar upp något och den nötiga karaktären blir nästan lite krämig och små inslag av vanilj gör entré. Under andra tredjedelen så dansar smakerna av mörk kakao och nötter runt varandra, antalet smaker är ganska få men komplexiteten är hög. Själva kvalitén på smakerna är av högsta sort. Under sista tredjedelen så blir cigarren mycket stark, det kan vara bra att dra ner på tempot om man vill ha ett lite lugnare avslut. Aromerna är fortfarande i absoluta toppklass och precis som innan så är det inte en uppsjö av smaker utan man fokuserar på att göra ett fåtal smaker riktigt bra.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information