A.Turrent Triple Corojo stängd låda A.Turrent Triple Corojo öppen låda A.Turrent Triple Corojo singel

A. Turrent Triple Corojo (4-pack)

Märket A. Turrent är känt för sin mycket fina mexikanska tobak, och Triple Corojo är inget undantag. Mycket av blandningen består i mexikansk tobak från San Andres, vilket inte är fy skam. Täckbladet är från San Andres, omladet är ett Nicaragua Corojo och inlagan är en mix av Nicaragua Corojo, Honduras Corojo samt San Andres Corojo. Cigarren mår mycket bra av att lagras vilket nästan är ett måste om du vill få ut maximalt av denna pinne. Generellt är inte denna cigarr speciellt kraftfull, i sin styrka (nikotin) ligger den på en medelnivå och även kroppen hamnar där någonstans.

Konstruktion - A.Turrent Triple Corojo

Doften från en otänd cigarr ger tydlig inspiration till trä som nästan har en ton av sand över sig. Cigarren är välrullad och precis lagom tight, snoppningen går mycket enkelt och det blir ett rent och snyggt snitt. Draget är så gott som perfekt och det är en mycket enkelt cigarr att röka. Glödlinjen är oftast spikrak och håller därför smakerna precis där de ska vara och i rätt mix. Temperaturen är oftast bra och endast små tendenser till glödtunnel kan förekomma. Askan är lite gråaktig snarare än vit. Med långvarig lagring så blir alla dessa bitar ännu lite bättre.

Smaker - A.Turrent Triple Corojo

Träsmakerna som man kunde känna innan man tänt cigarren ligger kvar även efter att man fått fyr på pinnen. Skillnaden är att den sandiga texturen inte längre var där. Det tar inte lång tid innan lite peppriga och ceder-toner kommer i bakgrunden. Som helhet är cigarren mycket len i sitt uttryck. Undra andra tredjedelen så blir cigarren mindre len, tonerna av ceder och peppar finns fortfarande där men nu tillsammans med en lätt ton av kanel. Just smaken av kanel blir extra tydlig om man tar ut lite rök genom näsan. Pepprigheten blir mer och mer framträdande under den andra tredjedelen. Under sista tredjedelen så blir cigarren allt skarpare i sin karaktär, sista biten håller sig fortsatt sval men blir ganska mycket lösare i sin konstruktion. Som vanligt så beror detta dock på från exemplar till exemplar.

En ganska enkel cigarr med få men intressanta smaker, cigarren har ingen jättekomplexitet utan den går sin gilla gång under rökningen med ungefär samma smaker.

Säljs endast i låda om fyra stycken cigarrer.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information