Chieftains Highland lösplugg Chieftains Highland Låda

Chieftain´s Highland

Denna cigarr från Isthmus Cigars i Costa Rica är speciellt avsedd för att passa extra bra tillsammans med whisky generellt och The Chieftains Scotch Whisky i synnerhet. Det är dock givetvis en god cigarr i sig utan att man behöver whisky till. Så gott som alla cigarrer passar bra med whisky och huruvida denna cigarr passar extra bra, eller om det är ett marknadsföringsknep, låter vi vara osagt. Det viktiga är om cigarren i sig är god, och det är den.

Konstruktion – Chieftain´s Highland

Detta är en mycket fin pinne och redan vid första anblicken kan man ana att konstruktionen är god. Täckbladet är ett silkeslent och mediumbrunt H2000 blad baserad på kubanska frön. Sömmarna är knappt synliga och inga större ådror syns i bladet, definitivt inget som skulle kunna påverka glöden negativt. Cigarren känns också välpackad och har en fin tyngd till sig. Draget är mycket fint och glöden går rakt och snyggt genom hela rökningen. Aromen från en otänd cigarr påminner om brunt socker, kakao och en viss kryddighet. Detta tillsammans med en doft av vällagrad tobak.

Smaker – Chieftain´s Highland

Den första halvan bjuder på en tydlig smak av ek tillsammans med lite finare lädertoner. Det kommer även lite peppar, speciellt om man retrohalerar. Under andra halvan så produceras lätta toner av bränt socker och lädersmaken tilltar i styrka. Det kan också skönjas en smak som påminner om sten/mineraler, åt det jordiga hållet. Nu kommer det också lite sälta med ett behaglig torr känsla i eftersmakerna. Kanske just detta som gör att den passar extra bra ihop med ett glas whisky. Pinnen kan rökas tills det knappt är något kvar, utan några tråkiga smaker som annars brukar dyka upp precis på slutet. Det verkar alltså som att tobaken verkligen har lagrats riktigt bra.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information