Dunhill 1907 Robusto lösplugg Dunhill 1907 Robusto låda öppen Dunhill 1907 Robusto låda

Dunhill 1907 Robusto

Dunills 1907 serie är tänkt att vara en medelfyllig cigarr gällande smak och styrka. Märket har en lång historia och låg under senare år ganska still i utveckling men har alltid haft en speciell ställning i cigarrvärlden. 1907 är en av märkets senaste familjer och har omedelbart skördat stor framgång på världsmarknaden, inte nog med att cigarrernas karaktär passar de allra flesta, de har också fått till en blend som är fantastiskt god.

Konstruktion – Dunhill 1907 Robustos

Täckbladet har en fantastisk färg som är en blandning av chokladbrunt med inlag av en colorado-röd nyans. Bladet har en lätt oljig karaktär som verkligen känns inbjudande. Det finns några mindre synliga ådror men den mörka färgen på bladet gör att de knappt syns. Draget är helt superbt med en perfekt liten tröghet som gör att det känns som att man röker men ändå inte behöver anstränga sig för att skapa tillräckligt med rök. Glöden går för det mesta spikrakt och du behöver aldrig göra någon handpåläggning för att justera.

Smaker – Dunhill 1907 Robusto

I början kommer det tydliga smaker av vitpeppar och strax efteråt följs detta upp av jord, cederträ och kakao. Det finns ingen stor kryddighet trots att smakerna är riktigt stora. Något som är ganska ovanligt. Kakaosmaken har en tendens att ”pulsera” och gå från tillbakadragen till mycket prominent. Vid retrohalering får man fram tydliga peppartoner vilket också lyfter cigarren till en full kropp. Under andra tredjedelen får vi stifta bekantskap med bränt kaffe tillsammans med ek och en örtig karaktär. Pepparn tenderar att ta över lite mer under denna del av rökningen. Mot slutet av cigarren hamnar man nästan i himmelriket då pinnen dundrar på med smak av en krämig espresso och cederträ, det finns fortfarande en del peppar även om den avtagit något. Nu kommer också lite lädertoner. Hela texturen är krämig och oljig.

Läs även "Bernts" recension av Dunhill 1907 Robusto HÄR.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information